«الی کوهن» وزیر خارجه با اشاره به اینکه، عادیسازی روابط با ، اولویت این رژیم است و دو طرف منافع مشترکی دارند، تاکید کرد: «مسئله، اگر نیست بلکه چه زمانی، است».
البته این نخستین بار نیست که مقامات رژیم صهیونیستی در خصوص برقراری رابطه با عربستان سعودی ابراز خوشبینی میکنند، به طوری که از همان سال ۲۰۲۰ نیز چنین ادعاهایی همواره مطرح بوده است.
امارات متحده عربی و بحرین دو کشوری بودند که در سال ۲۰۲۰، با چراغ سبز عربستان سعودی اقدام به عادیسازی روابط و سازش با رژیم صهیونیستی کردند، اما سعودیها بارها گفتهاند که هرگونه پیشرفتی در مسیر بهبود روابط با تل آویو به تغییر سیاستهای این رژیم در قبال فلسطین و موافقت با تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی بستگی دارد.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در گفتوگو با روزنامه «جروزالم پست»، تصریح کرد: «یکی از عرصههایی که [اسرائیل] به دنبال دستیابی به موفقیت در آن است، عادی سازی بیشتر با جهان عرب و اسلام است».
به نوشته این روزنامه، کوهن میتواند مسئولیت این کار را برعهده بگیرد، زیرا وی در زمان امضای «توافقنامه ابراهیم» نیز وزیر اطلاعات بود. در عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی با سودان و دیگر کشورهای اسلامی در آفریقا و آسیا نیز یکی از چهرههای کلیدی بود.
وی درباره عادیسازی روابط با عربستان سعودی که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر، آن را اولویت خود میداند، گفت:مسئله اگر و اما نیست بلکه چه زمانی، است. ما و عربستان سعودی دارای منافع مشترکی هستیم».
وی افزود: «از سرگیری روابط میان ریاض و تهران مانعی بین ما و ریاض نیست زیرا این فقط "ویترین" است. ایران دشمن شماره یک عربستان سعودی است و پادشاهی سعودی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای هرکاری خواهد کرد».
به باور وزیر خارجه رژیم صهیونیستی، هدف عربستان سعودی از اعلام توافق ازسرگیری روابط با تهران، ارسال پیام به آمریکاییها برای مشارکت بیشتر است و ریاض خواستار رویکرد مثبتتر واشنگتن است و آنها این را فهمیدهاند.
وی افزود: «شخصیتهای مهمی در دولت جو بایدن و نیز سناتور لیندسی گراهام اخیرا درباره صلح با اسرائیل با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی گفتوگو کردهاند».
«تساحی هنگبی» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز دو هفته پیش با اشاره به سفر«جک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید به عربستان سعودی گفته بود که امیدوار است این سفر گشایشی در بهبود روابط میان تل آویو و ریاض ایجاد کند.
کوهن در گفتوگو با جروزالم پست، مدعی شد که توافقنامههای سازش جدیدی در راه است و کشورهای مانند نیجر، موریتانی، سومالی، جیبوتی، مالزی و اندونزی نیز به این روند خواهند پیوست.
وی خطاب به این کشورها گفت: «توافق ابراهیم ثابت کرده است که ارزش صلح با اسرائیل را دارد. ما از نظر اقتصادی و فناوری به کشورها کمک میکنیم. این کشورها در کشاورزی و آب به کمک ما نیاز دارند».
این اظهارات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در حالی است که یک نشریه آمریکایی، چهارشنبه پیش (۱۷ می)، نوشت که ولیعهد سعودی درخواست کاخ سفید برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تا پایان سال جاری میلادی را رد کرده است.
آکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد کاخ سفید در تلاش است ظرف ۶ تا ۷ ماه آینده و قبل از تمرکز بر روی رقابتهای انتخاباتی تلآویو و ریاض را به سمت امضای توافق عادیسازی روابط ترغیب کند. سفر جیک سالیوان به ریاض نیز در همین راستا بود.
مقامهای مورد استناد آکسیوس اعلام کردند که سالیوان به بنسلمان گفته باور آمریکا این است که فرصت برای توافق اسرائیل و عربستان تا پایان سال جاری میلادی مهیا است. اما بنسلمان در پاسخ گفته نمیخواهد گامهای بیشتری در جهت گرمی روابط با اسرائیل بردارد اما خواستار همکاری بر سر بسته توافق بزرگی است که همکاریهای نظامی قویتر را شامل میشود.