
سرمایه گذاری چیست؟ انواع سرمایه گذاری چیست؟ بهترین سرمایه گذاری کدام است؟ سوالهای زیادی پیرامون سرمایهگذاری در ذهن همه ما نقش بسته که پاسخ برخی را یافتهایم و برخی نیز کماکان بیپاسخ ماندهاند. در این مطلب از بلاگ بامبو قصد دارم به سوال انواع سرمایه گذاری چیست؟ پاسخ دهم. تا انتهای این مطلب با من همراه باشید. […]
سرمایه گذاری چیست؟ انواع سرمایه گذاری چیست؟ بهترین سرمایه گذاری کدام است؟ سوالهای زیادی پیرامون سرمایهگذاری در ذهن همه ما نقش بسته که پاسخ برخی را یافتهایم و برخی نیز کماکان بیپاسخ ماندهاند. در این مطلب از بلاگ بامبو قصد دارم به سوال انواع سرمایه گذاری چیست؟ پاسخ دهم. تا انتهای این مطلب با من همراه باشید.
پیش از پرداختن به انواع سرمایه گذاری باید به سوال سرمایه گذاری چیست پاسخ دهیم.
سرمایه گذاری چیست؟
احتمالا برای شما هم بارها سوال پیش آمده که بهترین روشهای سرمایهگذاری چیست است؟ اما قبل از آن بهتر است بدانیم که اساسا سرمایهگذاری چیست و انواع سرمایهگذاری به چه صورت است؟
با شنیدن واژه سرمایهگذاری هر کدام از ما یک موضوع خاص در ذهنمان تداعی پیدا میکند. برخی از ما تالار شیشهای بورس را به یاد میآوریم و برخی دیگر احتمالا به فکر نوسانات عجیب و غریب بازار ارز و طلا در سالیان اخیر خواهیم افتاد. اما به راستی سرمایهگذاری چیست؟
یکی از تعاریفی که در این خصوص ارائه میشود، سرمایهگذاری (investment) را ارزش از دست رفته در زمان حاضر برای به دست آوردن ارزش بیشتر در زمان آینده میداند.
یعنی سرمایهگذار به جای آنکه سرمایه خود را در زمان حاضر صرف امور مشخص کرده و از آن منفعت ببرد، تلاش میکند تا با قرار دادن آن در حوزهای خاص، به ارزش بیشتری در زمان آینده برسد.
در تعریف دیگری، سرمایهگذاری به این معنا بوده که افراد منابع مالی و پسانداز خود را در جایی به کار گیرند که بعد از مدتی هم اصل منابع را داشته باشند و هم به سود مشخصی برسند.
سرمایه گذاری چیست ؟
سرمایهگذاری را نباید با بسیاری از فعالیتهای دلالی یا موارد مشابه آن اشتباه گرفت. بسیاری از افرادی که به دنبال نوسانگیری از بازارهای مختلف ارز، خودرو، مسکن، طلا و سایر بازارها هستند، اساسا سرمایهگذار نیستند.
از طرفی، نباید انواع سرمایه گذاری را نیز با خرید یک کالا یا محصول یکی دانست. مگر آنکه خرید آن کالا به نحوی باشد که بعد از مدتی، شما بتوانید سود خوبی به دست آورید.
با این حال، سرمایه گذاری به هر نحوی که باشد، سرمایهگذار در آن به دنبال به دست آوردن سود است. در نهایت میتوان سرمایهگذاری را هر فعالیت اقتصادی دانست که بابت آن افراد میتوانند علاوه بر حفظ دارایی خود در برابر تورم و جهش قیمتها، به سود و منافع بیشتری دست پیدا کنند.
سرمایه گذار کیست؟

انواع سرمایه گذاری
انواع سرمایه گذاری
سرمایه گذاری انواع گوناگونی دارد و برحسب هدف و مدت زمان سرمایهگذاری میتوان دستهبندیهای مختلفی انجام داد. در ادامه انواع سرمایه گذاری را برای شما معرفی خواهم کرد.
انواع سرمایه گذاری، مستقیم و غیرمستقیم
سرمایهگذاری مستقیم چیست؟
در سرمایه گذاری مستقیم شما خود به صورت مستقیم مدیریت سرمایه گذاری را بر عهده خواهید گرفت. به عنوان مثال، هنگامی که یک شما با استفاده از سرمایه و پسانداز شخصی خود اقدام به راهاندازی یک کارگاه تولیدی میکنید، در اینجا شما اقدام به سرمایهگذاری مستقیم کردهاید.
در حالی که در بسیاری اوقات افراد تمایل دارند تا سرمایه خود را طی یک قرارداد به شخص دیگری واگذار کنند. در روش سرمایهگذاری مستقیم، معمولا ریسک انجام کار بالاتر است.
چرا که تمام افراد دانش و تخصص لازم را برای انجام این کار ندارند. علاوه براین، اکثر آنها وقت کافی را نیز برای پیگیریهای مداوم بازار در اختیار ندارند.
برای افرادی که به تازگی به این حوزه ورود کردهاند، بهتر است که از روش سرمایهگذاری غیرمستقیم استفاده کنند. آنها میتوانند در ادامه با بالا بردن دانش و تخصص خود به روشهای دیگر نیز روی آورند.
مثالهای مختلفی از این نوع سرمایهگذاری وجود دارد که از جمله آنها میتوان به سرمایهگذاری در بازارهای طلا، ارز و مسکن اشاره کرد.
بهترین سرمایه گذاری سال ۹۹
سرمایهگذاری غیرمستقیم چیست؟
یکی دیگر از انواع سرمایه گذاری، مدل غیرمستقیم است. در این مدل شما سرمایه را در اختیار یک واسطه قرار داده و سود خود را دریافت میکنید.
چنانچه از دانش و مهارت لازم برای انجام سرمایهگذاری برخوردار هستید، میتوانید از مدل مستقیم استفاده کنید. اما در مقابل، اگر چندان تخصص و وقتی برای این کار ندارد، بهتر است از روش غیرمستقیم استفاده کنید.
هر چند که میزان ریسک در مدل سرمایهگذاری غیرمستقیم کمتر بوده، اما توجه کنید در این روش معمولا میزان بازدهی و سودهی نیز کمتر است.
بهترین نمونههای سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم را میتوان در بورس و بازار سرمایه مشاهده کرد. خرید و فروش سهام در بورس سرمایهگذاری مستقیم است و سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری، از نوع سرمایهگذاری غیرمستقیم.
میزان تخصص و در اختیار داشتن زمان کافی، مهمترین ویژگیها برای انتخاب یکی از این دو مدل است.
انواع سرمایه گذاری براساس مدت زمان
برحسب زمان و مدت سرمایهگذاری نیز میتوان انواع سرمایه گذاری را بررسی کرد.
سرمایهگذاری کوتاهمدت چیست؟
توجه به فاکتور زمان یکی دیگر از فاکتورهای مورد نظر سرمایهگذاران مختلف است. برخی از آنها تمایل دارند تا در مدت زمان کوتاهی به بازدهی مورد انتظار دست پیدا کنند. در عوض برخی دیگر، به سرمایهگذاری بلندمدت و ترسیم افقهای درازمدت امید دارند.
انواع سرمایهگذاری کوتاهمدت معمولا به آن دسته از سرمایهگذاریها گفته میشود که در آنها رسیدن به بازدهی مورد انتظار در یک سال یا کمتر از یک سال محقق میشود.
در این نوع از سرمایهگذاری، میزان نقد شوندگی سرمایه بالا بوده و افراد میتوانند در مدت زمان کوتاهی منابع خود را به پول نقد تبدیل کنند. از مهمترین انواع سرمایهگذاری کوتاه مدت میتوان سپردههای بانکی کوتاه مدت نام برد.
هر چند که روشهای دیگری نیز در این خصوص وجود دارد. با این حال، مهمترین تفاوت مدل سرمایهگذاری کوتاه مدت و بلندمدت میزان زمانی است که سرمایهگذار میتواند سرمایه خود را به پول نقد تبدیل کند.
سرمایهگذاری بلندمدت چیست؟
تقریبا تمام آنچه که در خصوص سرمایهگذاری کوتاه مدت توضیح دادیم، عکس آن برای مدل سرمایهگذاری بلندمدت صدق خواهد داشت. در این مدل، سرمایهگذاران انتظار زیادی برای بازگشت زودهنگام سرمایه خود به صورت نقدی ندارند.
این افراد دید استراتژیکتری از سرمایهگذاری داشته و صرفا به دنبال کسب سود کوتاه مدت نیستند. مدل مذکور معمولا ریسک کمتری به دنبال داشته و میزان بازگشت سرمایه در آن بیشتر از یک سال است.
با این حال، میزان رسیدن به سود در سرمایهگذاری بلندمدت معمولا بیشتر از سرمایهگذاری کوتاهمدت است. از مصادیق این نوع از سرمایهگذاری میتوان به سپردههای بانکی بلندمدت، املاک و مستغلات اشاره کرد. روشهای دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به آنها خواهم پرداخت.
سرمایه گذاری بلند مدت چیست؟

سرمایه گذاری بلند مدت انواع سرمایه گذاری بلند مدت چیست ؟
انواع سرمایه گذاری
با توجه به نوع سرمایه گذاری از نظر مدت زمان و میزان ریسکپذیری و دیگر جوانب، شما برای سرمایهگذاری گزینههای متنوعی در اختیار خواهید داشت که در ادامه آنها را نام خواهم برد.
سپردههای بانکی
شاید بتوان سپردههای بانکی را اولین گزینه سرمایهگذاری موجود در نظر گرفت. یکی از عمدهترین خدمات ارائه شده توسط بانکها، حسابهای مختلف بانکی است. این حسابها براساس هدف و بازه زمانی متفاوتی که دارند میتوانند برای اهداف مختلف افراد به عنوان سرمایهگذاری در نظر گرفته شوند.
بیشتر سپردههای فعلی دارای بازههای زمانی حداقل یک سال هستند و صاحبان این سپردهها امکان افزایش یا کاهش سرمایه خود در طی این دوره را ندارند. عموماً ریسک این حسابهای بانکی نسبت به سایر گزینههای موجود در بازار بسیار پایین بوده و با توجه به ریسک کم آنها، بازدههای پایینتری را نیز ارائه میدهند.
سپردهگذاری در بانک درحالت کلی سرمایهگذاری به شمار نمیرود و نوعی پسانداز قلمداد میشود.
مقایسه صندوق درآمد ثابت و بانک در سرمایهگذاری بدون ریسک

مقایسه صندوق درآمد ثابت و بانک در سوددهی
اوراق بدهی
اوراق بدهی جهت تأمین مالی بودجه لازم برای پیادهسازی طرحهای شرکتها و نهادهای کشور است و به طور معمول توسط دولت منتشر و ضمانت میشود و از آنجایی که پرداخت اصل و فرع این اوراق توسط دولت تعهد میشود، جزو اوراق کم ریسک شمرده میشوند. اوراق بدهی مشخصات مشترکی از جمله تاریخ سررسید، ارزش اسمی، نرخ سود اسمی و قیمت فروش دارند.
اوراق مشارکت و صکوک دو نوع عمده از اوراق بدهی موجود در بازار محسوب میشوند. اوراق مشارکت اوراق بهاداری است که با مجوز قانونی خاص یا مجوز بانک مرکزی، برای تأمین بخشی از منابع مالی مورد نیاز طرحهای عمرانی-انتفاعی یا برای تأمین مالی طرحهای سودآور تولیدی، ساختمانی و خدماتی توسط دولت، شرکتهای دولتی، شهرداریها و … منتشر میشود و به سرمایهگذارانی که قصد مشارکت در اجرای این طرحها را دارند از طریق عرضه عمومی واگذار میگردد. صکوک نیز جزو ابزارهای مالی اسلامی است که دارای ارزش مشخصی بوده و قابل معامله هستند. این اوراق بر پایه یکی از عقود اسلامی طراحی شده و دارندگان آن به صورت مشاع مالک یک یا مجموعهای از داراییها و منافع حاصل از آنها هستند.
اوراق قرضه (Bond)
این اوراق یک نوع سند مالی بهادار محسوب میشوند که براساس آن شما به عنوان سرمایهگذار، سرمایه خود را در اختیار یک کسبوکار یا شرکت دولتی قرار داده و سپس در بازههای زمانی مشخص میتوانید سود و اصل پول خود را دریافت کنید.
خریداران و سرمایهگذاران این نوع اوراق، هیچگونه مالکیتی در شرکت یا بنگاه صادرکننده اوراق نخواهند داشت. بنابراین معمولا اوراق قرضه برای صاحبان بنگاهها نیز روش مطلوبتری از انتشار سهام است. چرا که در بسیاری از روشهای دیگر، خریداران اوراق به نوعی در مالکیت شرکت نیز سهیم میشوند.
اوراق قرضه معمولا به سه صورت مختلف صادر میشود و شما میتوانید از طریق خرید آنها، به سود تقریبا مناسبی با ریسک پایین برسید. از مهمترین نهادهای توزیعکننده اوراق قرضه میتوان به خود دولت و وزارتخانههای تابعه آن اشاره کرد.
معمولا در بودجه هر ساله کشور، مقدار توزیع اوراق قرضه و نحوه عرضه آن مشخص شده و در این خصوص اطلاعرسانی کافی صورت میگیرد. شهرداریها و شرکتهای خصوصی دو نهاد دیگری بوده که شما میتوانید از طریق خریداری اوراق قرضه آنها، به سود خوبی دست پیدا کنید.
با این حال، معمولا ریسک اوراق قرضه دولتی بسیار کمتر بوده و خیال سرمایهگذاران از بابت ریسک بسیار راحت است. البته لازم به ذکر است که در حال حاضر فروش اوراق قرضه به علت برخی مسائل از جمله عدم انطباق با قوانین بانکداری اسلامی با محدودیتهایی روبرو شده است.
با این حال، سرمایهگذاران میتوانند برای خرید اوراق قرضه سایر کشورها اقدام کنند. در ایران به جای اوراق قرضه بیشتر بر روی اوراق مشارکت تاکید میشود.
اوراق مشارکت (Participation Paper)
اوراق مشارکت علیرغم شباهتهایی که با اوراق قرضه دارد، اما دارای تفاوتهایی نیز هستند. در اینجا نیز همانند اوراق قرضه، بیشتر شرکتها و بنگاههای دولتی جهت تامین مالی پروژههای عمرانی خود اقدام به انتشار اوراق میکنند.
در واقع در اینجا نیز شما با قرار دادن سرمایه خود در اختیار شرکتها و بنگاههای مختلف، اصل و سود پول خود را در زمانهای مشخص دریافت خواهید کرد. با این حال، از جمله تفاوت ارواق قرضه با اوراق مشارکت میتوان به میزان آزادی شرکت یا نهاد توزیعکننده اوراق در چگونگی هزینهکرد آنها اشاره کرد.
به گونهای که در اوراق مشارکت، معمولا چگونگی هزینهکرد منابع دریافتی از افراد و نوع پروژهها مشخص است. اما در اوراق قرضه اینگونه نیست. به هر حال، طبق قانون در حال حاضر در داخل کشور بیشتر اوراق مشارکت به فروش میرسد تا آنکه بر روی اوراق قرضه تاکید شود.
از آنجا که اوراق مشارکت نیز بیشتر توسط بنگاههای دولتی منتشر میشود، بنابراین میزان ریسک آن بسیار پایین بوده و افرادی که ریسکپذیر نبوده یا به تازگی در دنیای سرمایهگذاری ورود پیدا کردهاند، میتوانند این اوراق را خریداری کنند.
خرید اوراق مشارکت نیز معمولا توسط رسانهها به صورتهای مختلف اطلاعرسانی شده و بازار بورس اصلیترین بازار برای خرید و فروش آن محسوب میشود.
سهام

بورس چیست؟ تاریخچه بورس در ایران
اصلیترین و البته مهمترین سهام در بازار سرمایه سهام عادی است. شرکتها برای جذب نقدینگی مردم اقدام به عرضه سهام خود در بازار سرمایه میکنند.
تعداد سهام هر شرکت بستگی به میزان سرمایه آن دارد. چرا که سرمایه شرکت را بر ارزش اسمی هر سهم که همان ۱۰۰۰ ریال بوده، تقسیم میکنند. با این کار تعداد سهام عرضه شده هر شرکت مشخص میشود.
افراد با خریدن این سهام، نقدینگی مورد نیاز شرکتها را برای انجام پروژههای خود تامین میکنند و در نهایت نسبت به سود و زیان آن سهیم میشوند. دارندگان این سهم معمولا حقوق زیر را دارا هستند. سهام اوراق سرمایهگذاری هستند، به این معنی که سرمایهگذار لازم نیست دارایی یا تجارتی را کنترل کند.
بورس چیست؟ تاریخچه بورس در ایران
مزایای سرمایه گذاری در سهام
• سهام نشاندهنده مالکیت در دارایی و سود شرکتها است. به عبارت دیگر سرمایهگذاری در آنها، سرمایهگذاری در اقتصاد کشور است.
• ارزش سهام قابل افزایش است. این افزایش برخی اوقات میتواند بسیار قابل توجه باشد مخصوصاً طی بازههای زمانی بلندمدت.
• در شرایط مساعد بازار و شرکتها، به سرمایهگذاران سود تقسیمی مازاد بر افزایش بازده سهام تعلق میگیرد.
• نقدشوندگی بسیاری از سهمها بسیار بالا است که سرمایهگذاران میتوانند به راحتی و در هر زمانی آنها را خریده یا بفروشند.
• حداقل نقدینگی مورد نیاز برای خرید سهام نسبت به سایر بازارها بسیار پایین بوده و با سرمایهای به اندازه ۱۰۰ هزار تومان هم میتوان در این اوراق سرمایهگذاری کرد.
بازار بورس ایران را میتوان یکی از جدیدترین بازارهای سرمایهگذاری در نظر گرفت و از زمان آغاز فعالیت تاکنون این بازار شاهد رشد چشمگیری بوده است. بازده ده ساله شاخص کل بازار بورس تاکنون بیش از ۲۰۰۰% بوده است.
در بازار بورس هرگونه خبر و رویداد داخلی و جهانی میتواند بر شاخص و بازده سهمها تاثیر بگذارد، لذا داشتن اطلاعات کافی و استفاده از تحلیلهای موجود یکی از ضروریترین قدمها برای سرمایهگذاری در این بازار است.
صندوقهای سرمایهگذاری
سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری مشترک جزو روشهای غیرمستقیم سرمایهگذاری است. صندوقهای سرمایهگذاری با جمعآوری منابع مالی از افراد مختلف، به سرمایهگذاری در سبدی از اوراق بهادار مانند سهام، اوراق مشارکت و … میپردازند و این امکان را به سرمایهگذاران میدهند تا به جای خرید یک دارایی مالی، در مجموعهای از این داراییها سرمایهگذاری کنند.
افراد با هر میزانی از سرمایه میتوانند در سبدی متنوع از داراییها سرمایهگذاری کرده و نسبت به آورده خود در سود و زیان صندوق سهیم شوند.

صندوق سرمایه گذاری چیست
صندوقهای سرمایهگذاری براساس نوع ترکیب دارایی، به موارد زیر تقسیمبندی میشوند:
• صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت: عمده ترکیب دارایی این صندوقها داراییهای با درآمد ثابت مانند اوراق مشارکت، سپردههای بانکی و … است و جزو سرمایهگذاریهای کم ریسک محسوب میشود. این صندوقها میتوانند دارای ضامن نقدشوندگی و پرداخت سود باشند، و طی بازههای زمانی معین به سهامداران صندوق سود بپردازند.
صندوق درآمد ثابت چیست ؟
• صندوقهای سرمایهگذاری مختلط: دارایی این صندوقها ترکیبی از داراییهای با درآمد ثابت و سهام است و میتواند دارای ضامن نقدشوندگی و پرداخت سود هم باشند.
• صندوقهای سرمایهگذاری در سهام: این صندوقها در سهام موجود در بازار بورس سرمایهگذاری میکنند و اغلب یک تیم حرفهای و مسلط به بازار بورس، به بررسی و انتخاب سهام مناسب برای صندوق میپردازند.
همچنین میتوان براساس روش معامله، صندوقهای سرمایهگذاری مشترک را به دو نوع صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر صدور و ابطال و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس نیز تقسیمبندی کرد.
صندوق سرمایه گذاری چیست ؟
سرمایه گذاری در کسبوکار
یکی دیگر از انواع سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در کسبوکار است.
پولی که برای شروع و ادارهی یک کسبوکار اختصاص داده میشود نوعی سرمایهگذاری است. کارآفرینی یکی از دشوارترین سرمایهگذاریها است چرا که به چیزی بیش از پول احتیاج دارد.
در نتیجه این نوع سرمایهگذاری نیز نوعی سرمایهگذاری مالکیتی تلقی میشود که بازگشت سرمایهی بسیار زیادی به همراه خواهد آورد.
کارآفرینان با تولید یک محصول یا خدمات و فروش آن به افرادی که خواهان آن هستند، درآمد بسیار زیادی بهدست میآورند. بیل گیتس، مؤسس شرکت مایکروسافت و یکی از ثروتمندترین افراد دنیا بهترین مثال در این مورد است.
سرمایه گذاری در املاک
یکی دیگر از انواع سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در ملک است.
خانهها، آپارتمانها و دیگر املاک که شما میخرید، اجاره یا تعمیر میکنید و دوباره میفروشید نوعی سرمایهگذاری هستند.
البته خانهای که در آن زندگی میکنید قدری متفاوت است، چرا که یکی از نیازهای اساسی شما را تأمین میکند.
خانهای که در آن زندگی میکنید نیاز شما به سرپناه را برآورده میکند و هرچند که ممکن است ارزش آن در طول زمان افزایش پیدا کند، اما نباید آن را با انتظار سوددهی خریداری کنید.

زیر و بم تغییر قیمت مسکن در نیمه نخست سال ۹۹
سرمایه گذاری در بازار ارز
یکی دیگر از انواع سرمایه گذاری که هر فرد سرمایهگذار با آن آشنایی دارد، سرمایه گذاری در بازار ارز است.
یکی از دلایل محبوبیت این روش، نوسانات و افزایش قیمت ارز در کشور است که افراد را برای خرید ارزهای بیشتری ترغیب می کند. ا
ما بهتر است توجه داشته باشید که همین نوسانات قیمتی که به نظر می آید شرایط مطلوبی را برای بازار ایجاد کرده است، دارای ریسک بالایی نیز هست.
شاید شنیده باشید که برخی خرید و فروش ارز را فعالیت در بازار سیاه می دانند؛ دلیل این امر این است که فعالیت در بازار ارز دارای ریسک بالایی است و از شفافیت معاملات برخوردار نیست.
این نوع سرمایهگذاری ذاتا سرمایهگذاری نیست و اثرات مخربی بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت. متاسفانه به علت شرایط حاکم بر اقتصاد کشور این گزینه چندسالی است که به انواع یکی از انواع سرمایه گذاری شناخته میشود.
طلا به عنوان سرمایه گذاری
یکی دیگر از انواع سرمایه گذاری، طلا است. البته باید توجه داشته باشید که این بازار تحت تاثیر دو فاکتور داخلی و خارجی است و همین فاکتورها می تواند ضریب ریسک این روش سرمایه گذاری را افزایش دهد.
فاکتور داخلی، نرخ برابری دلار به ریال است و فاکتور خارجی قیمت اونس جهانی می باشد. شاید این دو فاکتور کمی میزان ریسک این روش را افزایش دهند، اما شما برای خرید طلا هیچ محدودیت زمانی ندارید و می توانید هر زمان آن را خرید فروش کنید و این مورد جزو مزیت های این روش سرمایه گذاری به شمار می رود.
یکی دیگر از انواع روش های سرمایه گذاری در ایران، ورود به صندوق های سرمایه گذاری است که با قوانین خود، این امر را بسیار ساده تر می کنند. در صورت سرمایه گذاری در این نوع صندوق ها می توانید بدون آنکه درگیر چالش هایی چون خرید طلا ساخته شده و یا ساخته نشده شوید، به سرمایه گذاری این طریق بپردازید.
صندوق سرمایه گذاری طلا چیست ؟

صندوق سرمایه گذاری طلا
کالاهای فیزیکی
خرید طلا، نقره، جواهرات و هر نوع کالای ارزشی که قابلیت خرید و فروش مجدد داشته باشد میتواند یک نوع سرمایه گذاری واقعی محسوب میشود.
انواع سرمایه گذاری برحسب خطر یا ریسک سرمایه گذاری
از آنجا که منافع حاصل از سرمایه گذاری در آینده بدست می آید و نسبت به تحقق این منافع یقین وجود ندارد پس انواع سرمایه گذاریها با درجاتی از احتمال عدم تحقق منافع مورد نظر سرمایه گذار یا ریسک مواجهند.

سرمایهگذاری بدون ریسک
بر اساس اینکه میزان یا احتمال تحقق نیافتن منافع آتی (یا ریسک) چقدر باشد، سه نوع سرمایه گذاری را می توان از یکدیگر متمایز ساخت:
• سرمایه گذاری با ریسک متناسب
• سرمایه گذاری با ریسک نسبی بیشتر
• سرمایه گذاری پر خطر یا ریسکی
ریسک چیست ؟
سرمایه گذاری با ریسک کم
نوعی سرمایه گذاری است که ریسک آن متناسب با بازده ای است که از آن انتظار می رود.
سرمایهگذاری کم ریسک
سرمایه گذاری با ریسک متوسط
نوعی سرمایه گذاری است که در آن سرمایه گذار برای کسب بازده، رسیک بیشتری تقبل می کند
سرمایه گذاری پرخطر
نوعی سرمایه گذاری است که در آن فرد برای بدست آوردن بازده ای ولو بسیار کم ، ریسک بسیار زیادی متحمل می شود.
سرمایه گذاری چیست ؟ چرا همه ما نیاز به سرمایه گذاری داریم؟
سرمایه، درآمد، سود، پول و… تمام این واژهها برای ما حس و حالی نزدیک بهم دارند. شاید اولین تصویری که بعد از شنیدن کلمه سرمایه گذاری به ذهن خیلی از ما میرسد بورس اوراق بهادار یا بانکها باشند. پس از آن شاید کسبوکار و تجارت نیز در گوشه ذهن ما نقش ببندد.

سرمایه گذاری چیست ؟ چرا همه ما نیاز به سرمایه گذاری داریم؟
چرا باید به سرمایهگذاری اهمیت داد؟
تمام ما ساعات زیادی از روز را مشغول کار کردن هستیم. فعالیتی که استرس و خستگی زیادی به همراه دارد. تمام این تلاش بیوقفه برای کسب درآمد و ایجاد رفاه و آرامش بیشتر است.
نیازهای کوچک و بزرگ ما از خوراک و پوشاک تا خرید خودرو و خانه یا حتی تامین مخارج ازدواج و تحصیل فرزندان نیاز به داشتن درآمد دارد. ولی درآمد همیشه به تنهایی کافی نیست.
بخش زیادی از درآمد ما صرف هزینههای روزمره زندگی میشود و امکان سرمایهگذاری با مبالغ بالا برای خیلی از ما وجود ندارد. ولی روشهایی وجود دارد که با پسانداز مبالغ کوچک نیز در بلندمدت بتوان سود قابل توجهی کسب کرد.
کم یا زیاد بودن درآمد تعیین کننده نیست اینکه چه میزان از این درآمد برای ایجاد ارزش در آینده، سرمایه گذاری شود تعیین کننده است.
سخن پایانی در مورد انواع سرمایه گذاری
در این مطلب درباره انواع سرمایه گذاری، ضرورت و اهمیت سرمایه گذاری و ماهیت سرمایه گذاری به شما صحبت کردم.
برای انتخاب بهترین نوع سرمایه گذاری بهتر است ابتدا هدف یا اهداف خود از سرمایه گذاری را مشخص کنید. داشتن هدف میتواند برای رسیدن به موفقیت در سرمایهگذاری بسیار موثر باشد.
شناخت شخصیتتان از نظر ریسکپذیری و بررسی سطح دانش مالی نیز پیش از شروع و انتخاب مدل سرمایهگذاری اهمیت زیادی دارد.
بامبو به عنوان مربی مالی سرمایهگذاری غیرمستقیم را به شما توصیه میکند.