
سرویس کرمانشاه _ امید قادری در گفتگو با کردپرس گفت: شهر دالاهو تنها در حوزه ساخت ساز تنبور، ثبت ملی شدهاست و موضوع ثبت ملی موسیقی تنبور و حوزه نوازندگی که توسط برخی دغدغهمندان مطرح میشود باید در قالب یک پرونده بسیار گسترده تر و با مشارکت دیگر شهرها و از طریق همکاری مشترک وزارت […]

سرویس کرمانشاه _ امید قادری در گفتگو با کردپرس گفت: شهر دالاهو تنها در حوزه ساخت ساز تنبور، ثبت ملی شدهاست و موضوع ثبت ملی موسیقی تنبور و حوزه نوازندگی که توسط برخی دغدغهمندان مطرح میشود باید در قالب یک پرونده بسیار گسترده تر و با مشارکت دیگر شهرها و از طریق همکاری مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و انجمنهای تخصصی دنبال شود.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه با اعلام این مطلب اظهار داشت: تنها حوزه ساخت ساز تنبور به عنوان یک میراث ملموس به میراث فرهنگی و گردشگری مربوط است و بخشهای ناملموس مانند موسیقی تنبور باید با همکاری مجموعههای مختلف دنبال شود و علاقه مندان میتوانند از این طریق موضوع ثبت ملی آن را دنبال کنند.
وی خاطرنشان کرد: بدیهی است موسیقی تنبور تنها منحصر به دالاهو نیست و در شهرهای دیگری مانند صحنه، هرسین، کرمانشاه و دیگر استان های نیز به شکل جدی دنبال می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: اگر پروندهای در این زمینه برای ثبت موسیقی تنبور تشکیل شود، مجموعه میراث فرهنگی کرمانشاه هم به تکمیل این پرونده کمک خواهد کرد.
قادری ادامه داد: کارگاههای ساخت ساز تنبور در بسیاری از شهرهای استان کرمانشاه و حتی در استانها دیگر مانند اصفهان، شیراز، شمال و … دایر است اما در حوزه ثبت ملی یک شهر بهعنوان ساخت تنبور مجموع برآیند کارشناسی تعداد کارگاههای ساخت تنبور، برندهای شناخته شده و کیفیت ساخت سازها مهم است که به نظر کارشناسان، دالاهو دارای این شرایط هست.
https://kurdpress.com/fa/3107/