
منصور احمدی صبح امروز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کاهش تولیدات زیتون استان کرمانشاه اظهار کرد: تولید سال جاری زیتون نسبت به سال گذشته ۷۰۰ تن کاهش داشته که دلیل آن سرمازدگی بهمن ماه سال گذشته است که باعث ناباروری در سال جاری شده است. وی افزود: سطح کنونی باغات زیتون استان […]
منصور احمدی صبح امروز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کاهش تولیدات زیتون استان کرمانشاه اظهار کرد: تولید سال جاری زیتون نسبت به سال گذشته ۷۰۰ تن کاهش داشته که دلیل آن سرمازدگی بهمن ماه سال گذشته است که باعث ناباروری در سال جاری شده است.
وی افزود: سطح کنونی باغات زیتون استان کرمانشاه یک هزار و ۶ هکتار با تعداد قطعات باغی یک هزار و ۴۵۳ قطعه و یک هزار و ۱۲۴ نفر بهرهبردار است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه تولید کل دانه زیتون استان سه هزار و ۲۰۰ تن است، خاطرنشان کرد: متوسط عملکرد روغن استحصالی از باغات استان ۱۳ درصد بوده که سه واحد فرآوری صنعتی در استان کرمانشاه برای استحصال روغن وجود دارد.
احمدی با بیان اینکه تنها یک واحد صنعتی فعال و قادر به استحصال روغن است، تصریح کرد: بیش از ۱۰ واحد خانگی فرآوری زیتون شور در ریجاب را انجام میدهند، در حال حاضر با توجه به شرایط موجود زیتون به صورت رسمی به عراق صادر نمیشود.
وی ادامه داد: فراهم کردن بازارهای محلی فروش محصول در شهرستان کرمانشاه و توسعه باغات متراکم و فوق متراکم به منظور افزایش تولید و بازدهی دانه زیتون در استان کرمانشاه ضروری است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: جلوگیری از خام فروشی محصول با توسعه واحدهای روغنکشی و کارگاه تولید کنسرو زیتون، توسعه سیستمهای آبیاری تحت فشار در باغات، توسعه سطح زیر کشت، مکانیزه کردن برداشت، اخذ برند برای محصول تولیدی و فراهم کردن صادرات محصول به عراق از راههای توسعه بازار زیتون در استان کرمانشاه بوده که نیازمند توجه ویژه است.