محسن دارابی در جلسه کمیته فرش استان کرمانشاه که امروز (اول بهمن) با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران برگزار شد، از وضعیت تولید فرش در کرمانشاه یاد کرد و افزود: در سراسر استان نزدیک به ۷۰ هزار بافنده داریم که تولید سالانه آنها به ۱۴۰ هزار مترمربع میرسد.
وی با اشاره به تولید سالیانه نزدیک به سه میلیون مترمربع فرش در کشور، سهم استان کرمانشاه از این میزان تولید را ۴.۶ درصد اعلام کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه از وجود ۱۷۲ کارگاه قالیبافی متمرکز و نیمه متمرکز هم در استان خبر داد که از این تعداد ۱۰۰ کارگاه کاملا فعال است.
دارابی در ادامه با اشاره به پیگیری تکمیل زنجیره فرش استان کرمانشاه از پشم تا بازاریابی و فروش، یادآور شد: جمع آوری پشم، پشم شویی و سورتینگ آن یکی از مهمترین حلقههای مفقوده زنجیره فرش استان بود.
وی تولید پشم سالیانه استان کرمانشاه را نزدیک به سه هزار تن اعلام کرد که کمترین بهره را از آن میبردیم و اضافه کرد: اکنون یکی از بزرگترین کارخانههای پشم شویی کشور با ظرفیت نزدیک به دو هزار تن در استان راهاندازی شده و کارهای شست و شو و سورتینگ پشم را انجام میدهد.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه گام بعدی تکمیل زنجیره فرش استان ریسندگی صنعتی است، افزود: ماشین آلات مربوط به این کار نیز در حال وارد شدن به استان توسط بخش خصوصی است که البته نیازمند تامین مالی است که بنا داریم از کمکهای فنی و اعتباری منابعی به این منظور اختصاص دهیم، البته در کنار آن ریسندگی سنتی را نیز خواهیم داشت.
دارابی همچنین از پیگیری ایجاد یک واحد رنگرزی در اسلام آبادغرب هم خبر داد.
وی با بیان اینکه با مجموع این اقدامات اکنون زنجیره فرش استان نزدیک به ۶۵ درصد پیشرفت دارد، خاطرنشان کرد: در این زنجیره تمامی مراحل تا دار و چله، پرداخت و شور فرش و فروش متناسب با سلیقه بازار در نظر گرفته شده است.
به گفته رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه، در زنجیره فرش استان کرمانشاه نزدیک به ۳۰ هزا نفر مشغول به کار هستند که این تعداد معادل تمام اشتغال صنعتی استان با چند هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری است.
دارابی تاکید کرد: ۹۵ درصد شاغلین این زنجیره بانوان هستند.
وی تامین منابع مالی را برای تقویت و توسعه زنجیره فرش استان ضروری دانست و خاطرنشان کرد: تقاضا داریم این کار به صورت تعامل مرکز ملی فرش ایران با چند بانک که سختگیری کمتری در زمینه پرداخت تسهیلات دارند صورت بگیرد، زیرا بسیاری از بانکها هنوز به اقتصادی بودن صنعت فرش اعتقادی ندارند.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه با تاکید بر لزوم توجه به بیمه قالیبافان استان، اظهار کرد: تاکنون ۱۶ هزار نفر را به مرکز ملی فرش ایران معرفی کردیم که با هفت هزار بیمه شده تامین اجتماعی کنونی که داریم پوشش خوبی را ایجاد خواهد کرد.
دارابی آموزش قالیبافان را نیز ضروری اعلام کرد و ادامه داد: متاسفانه اکنون فقط ۳۰ درصد بافندگان استان ماهر و ۶۰ درصد نیمه ماهر هستند.
راهاندازی موزه فرش استان کرمانشاه تا پایان سال نیز خواسته دیگر وی از رئیس مرکز ملی فرش ایران بود.
انتهای پیام