
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، افزایش تعداد مراجعه بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در مراکز درمانی از ابتدای هفته جاری باعث بروز نگرانی میان مسئولان بهداشت و درمانی کشور شده است بهصورتی که همواره از همان روز شنبه اهمیت توجه به پروتکلهای بهداشتی را برای تثبیت اوضاع دوباره یادآوری کردند. نکته نگرانکننده در این […]
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، افزایش تعداد مراجعه بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در مراکز درمانی از ابتدای هفته جاری باعث بروز نگرانی میان مسئولان بهداشت و درمانی کشور شده است بهصورتی که همواره از همان روز شنبه اهمیت توجه به پروتکلهای بهداشتی را برای تثبیت اوضاع دوباره یادآوری کردند.
نکته نگرانکننده در این زمینه بحث عادیانگاری از سوی برخی هموطنان است که در عموم کلانشهرها باعث شده است روند ابتلا سرعت گرفته باشد بهعنوان مثال بررسیها نشان میدهد میزان مشارکت پایتختنشینان بهعنوان یکی از کانونهای اصلی همهگیری کرونا در کشور از ابتدای بهمنماه به بعد نصف شده است و تنها ۵۰ درصد از شهروندان پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت میکنند.
البته این پایان کار نبوده است و با کاهش محدودیت تردد میان شهرها یکباره تهرانیها بار سفر به سایر نقاط کشور بسته بهقول معروف به دل جادهها زدند تا جایی که مسئولان راهنمایی و رانندگی اعلام کردند در یک هفته اول بهمن ۱۳۹۹ میزان تردد بینجادهای یکباره جهشی ۴۷درصدی را تجربه کرده است و همین جابهجایی گسترده عاملی در انتقال ویروس منحوس از پایتخت به برخی نقاط کمخطرتر میشود.
در این زمینه نباید فراموشی کرد که این تردد سفر میان شهرستانها باعث شکلگیری مراسمها و دورهمیها میشود و با این تجمع در اماکن بسته چرخه همهگیری سرعت گرفته باشد که شاهد مثال اصلی آن در استان مازندران و گیلان است که این روند میتواند تغییر رنگ منطقه از قرمز به نارنجی را با مخاطرهای جدی روبهرو و مدیریت همهگیری را از کنترل خارج کند.
آمارهای رسمی منتشرشده از استان مازندران بهعنوان یکی از نگرانیهای ستاد ملی کرونا نشان میدهد هماکنون بیش از ۱۱۰۰ نفر بیمار بستری کرونا در مراکز درمانی وجود دارد که با درنظر گرفتن ظرفیت و امکانات مراکز درمانی منطقه درصورت مراجعه افراد بیشتر قطعاً ارایه خدمات با روندی کند مواجه میشود.
مسئولان بهداشت و درمان در این زمینه تأکید میکنند تغییر معنادار صعود مراجعه بیماران به مراکز درمانی در شهرستانها تأکیدی بر این حکایت دارد که درصورت بحرانی شدن شرایط در بسیاری از مراکز درمانی احتمال اینکه امکان ارایه خدمات مناسبی برای بیماران ایجاد شود مقدور نیست تنها به این دلیل که ظرفیت یکباره تکمیل میشود و احتمال از دست رفتن هموطنان زیاد است.
اظهار نگرانی مسئولان با نگاه آماری به اطلاعات منتشرشده از روند انتشار ویروس منحوس در هشتمین روز بهمنماه ۱۳۹۹ رنگ تازهای به خود میگیرد چون براساس همین آمار آماده در ۲۴ ساعت گذشته ۹۱ نفر از هموطنان بهدلیل ابتلا به کرونا فوت شدهاند که روندی صعودی نسبت به روز گذشته دارد.
از سوی دیگر تعداد موارد قطعی به ویروس کرونا نیز ۶۶۰۸ نفر اعلام شده است که این روند هم صعودی است و علیرغم بهبودی کامل ۶۰۹۶ نفر از هموطنان باز هم همچنان نگرانی وجود دارد که درصورت عدم توجه هموطنان و عادیانگاری شرایط قطعاً نتایجی نگرانکننده در پی داریم.
این درحالی است که بررسی کارشناسان از وضعیت رنگبندی شهرستانهای کشور نشان میدهد، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۷۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند؛ به این ترتیب همچنان تردد خودروها با پلاک غیربومی در شهرستانهایی که از نظر وضعیت کرونایی در منطقه نارنجی قرار دارند ممنوع است و در صورت بیتوجهی راننده جریمه ۵۰۰هزار تومانی برای راننده متخلف صادر خواهد شد.
انتهای پیام/ی+