بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی با قدرت واگیری صد درصدی است که تهدیدی جدی برای سلامت جامعه محسوب می شود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، رئیس بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه کانون این بیماری پرندگان وحشی و مهاجر است که از مناطق سردسیر به […]

بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی با قدرت واگیری صد درصدی است که تهدیدی جدی برای سلامت جامعه محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، رئیس بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه راه‌های کنترل شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان کدامند؟کانون این بیماری پرندگان وحشی و مهاجر است که از مناطق سردسیر به مناطق گرمسیر می‌روند، گفت: این بیماری سال‌های متمادی با پرندگان وحشی است و تلفاتی در آن‌ها ایجاد نمی‌کند، اما از طریق تماس مستقیم و یا انتقال ترشحات به پرندگان منطقه مانند کلاغ و گنجشک این بیماری می‌تواند منتشر شود.

حیدری با اشاره به اینکه این بیماری ویروسی درمان ندارد و باید فقط با پیشگیری مانع گسترش آن شد، افزود: روستاییان در فصل سرد سال نباید اجازه دهند طیور از لانه خارج شوند و آن‌ها را در قفس محصور کنند.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته شاهد بودیم بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیشتر از طریق وانت بار‌های دوره گرد منتقل شد، بنابراین روستاییان در این ایام به هیچ عنوان نباید از دوره گرد‌ها خرید کنند                                                                

 

 

.خودداری از خرید پرندگان از دوره گردهاراه‌های کنترل شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان کدامند؟

رئیس بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی استان گفت: پرندگانی که از دوره گرد‌ها خریداری می‌شود در ابتدا ممکن است علائمی نشان ندهند، اما با توجه به دوره کمون ۳ تا ۵ روزه پس از سه روز تلفات آن‌ها آغاز می‌شود.

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
شهروندان کرمانشاهی از تجمع در بوستانها پرهیز کنند

 

 

پوشش مخصوص واحدهای صنعتی طیور راه‌های کنترل شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان کدامند؟

 

حیدری برای جلوگیری از انتشار بیماری در واحد‌های صنعتی اظهار داشت: در واحد‌های صنعی نباید کسی برای بازدید وارد مزرعه طیور شود و در صورت لزوم قبل از بازدید فرد باید حتما دوش بگیرد و لباس‌های فرم را عوض کند، برای تردد خودرو‌ها نیز باید لاستیک‌ها پس از عبور از حوضچه ضدعفونی و بدنه نیز سمپاشی شود و راننده هم نباید به هیچ عنوان از ماشین پیاده شود.

 

 

 

شناسایی یک کانون مشکوک به آنفلونزای پرندگان در بخش کوزران

 

رئیس بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی استانبه پایش روستا‌ها

و تالاب‌های استان به منظور جلوگیری از شیوعراه‌های کنترل شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان کدامند؟ آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با همکاری کارشناسان محیط زیست اشاره کرد و گفت: در ده ماهه امسال ۱۳ هزار مورد پایش و دیده وری، ۳ هزار مورد نمونه برداری و ۷ هزار آزمایش پرندگان انجام شده است.

حیدری خاطرنشان کرد: در این پایش‌ها یک کانون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در یکی از روستا‌های سرپل ذهاب شناسایی شد که در این رابطه ۱۲۱ قطعه طیور معدوم سازی شدند و اخیرا نیز یک روستای دیگر در بخش کوزران مشکوک اعلام شده که منتظر نتیجه ازمایش‌ها هستیم.

 

شهروندان گزارش تلفات پرندگان را به سامانه  ۱۵۱۲ اطلاع دهند

رئیس بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی استان اظهار داشت: در صورت تایید کانون بیماری، پرنده‌های این روستا معدوم و جایگاه‌های نگهداری طیور ضدعفونی می‌شوند، همچنین با ایجاد محدودیت قرنطینه روستا‌های تا شعاع ۱۰ کیلومتری به مدت ۲۱ روز پایش می‌شوند.

حیدری افزود: شهروندان می‌توانند هرگونه گزارش تلفات پرندگان در واحد‌های صنعتی و بومی را با سامانه ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی اطلاع دهند و روستاییان نیز می‌توانند بهورز‌ها را از بیماری مطلع کنند.

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
شناسایی ۱۰ مبتلا به کرونای انگلیسی در یکی از روستاهایکرمانشاه