صبح امروز و با حضور روسای اتاقهای بازرگانی کرمانشاه و استان حلبچه اقلیم کردستان تفاهم نامه همکاری بین این دو استان به امضاء رسید. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرماشاه، کاشفی رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در نشستی که با حضور هیاتی از حلبچه برگزار شد گفت: استان کرمانشاه می‌تواند به قطب صادرات کشور عراق […]

صبح امروز و با حضور روسای اتاقهای بازرگانی کرمانشاه و استان حلبچه اقلیم کردستان تفاهم نامه همکاری بین این دو استان به امضاء رسید.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرماشاه، کاشفی رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه در نشستی که با حضور هیاتی از حلبچه برگزار شد فصلی نو در روابط تجاری ایران با اقلیم کردستانگفت: استان کرمانشاه می‌تواند به قطب صادرات کشور عراق تبدیل شود چراکه مرز مشترک زیادی با اقلیم کردستان و دولت مرکزی دارد که بیش از نیمی از این مرز مشترک با استان حلبچه است.

وی افزود:استان حلبچه در بحث کشاورزی بسیار مستعد است و در حوزه گردشگری و سرمایه گذاری نیز انگیزه فراوانی برای همکاری دارد و امیدواریم که بتوانیم دانش فنی را در این حوزه‌ها در اختیار آنان قرار دهیم که منجر به توسعه اقتصادی و به سود هر دو استان باشد.

وی در ادامه با اشاره به عضویت دو هزار نفر از تجار و فعالین اقتصادی در اتاق بازرگانی استان کرمانشاه گفت: این اتاق در حوزه‌های مختلف تجاری، کشاورزی و صنایع دستی فعالیت می‌کند و وجود این ظرفیت‌ها است که زمینه گسترش تبادلات تجاری را فراهم می‌کند.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به اینکه در اولین قدم باید هیات های تخصصی از استان حلبچه قابلیت‌های استان کرمانشاه را بررسی کنند گفت: ثبت جهانی اورامانات نیز در بحث گردشگری دریچه‌ای برای گسترش همکاری است چراکه بخشی از این منطقه در حلبچه است و این یک نقطه قوت برای توسعه توریسم گردشگری محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: همه کار‌های رسمی شدن مرز شوشمی و شیخ صله از سوی ایران انجام گرفته است اگر اقلیم کردستان هم موافقت نامه را بگیرد بخشی از مشکلات ترانزیتی حل خواهد شد.

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
مجیدی:تیم را برای لیگ قهرمانان آسیا آماده می‌کنیم

پیشوا احمد محمود رئیس اتاق بازرگانی حلبچه نیز در ادامه این جلسه گفت: اتاق بازرگانی حلبچه یکی از ۴ اتاق قدیمی در اقلیم کردستان عراق است و هدف اصلی ما توسعه بازرگانی و تجارت حلبچه است

پیشوا احمد محمود با تاکید بر گستردگی مرز‌های مشترک با استان کرمانشاه گفت:  این مزایا ما را امیدوار می‌کند فعالیت‌های اقتصادی را توسعه دهیم اقلیم کردستان از سرمایه گذاران خارجی حمایت می‌کند و یکی از این امتیازات برای سرمایه گذاران معافیت ده ساله از مالیات و معافیت تعرفه گمرکی ۵ ساله است که با گفتگو‌های که داشتیم این معافیت‌ها را به تریب به ۱۵ سال و ۱۰ سال افزایش دادیم و می‌خواهیم زیر ساخت‌های خود به گونه ای توسعهدهیم که از مصرف کنندگی به تولید کننده تبدیل شویم.

رئیس اتاق بازرگانی استان حلبچه با تاکید بر با کیفیت بودن بسته بندی و برند سازی محصولات کفت: متاسفانه بازر اقلی کردستان هم اکنون با کالاهای ترک پر شده است و اگر کالا‌هایی که از طرف ایران به اقلیم صادر می‌شود با ظاهر و بسته بندی بهتر و با کیفیت‌تر باشد میتواند این بازار را به سمت خود متمایل کند 

احمد محمود افزود: استان کرمانشاه ظرفیت‌های خوبی در حوزه فرش دارد، اما در حال حاضر حجم زیادی از تقاضای فرش از کشور ترکیه وارد می‌شود و باید به سمتی برویم در این حوزه از ظرفیت‌های کرمانشاه استفاده کنیم.

وی در پایان به حل مشکل نقل و انتقال پول تجار ایرانی و عراقی هم اشاره کرد و گفت: مشکل انتقال پول از تجار ایرانی و عراقی نیز می‌تواند با تاسیس شعبه بانک درمرز شوشمی و شیخ صله حل شود و ما این مسئله را پیگیری می‌کنیم.

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
مسئولان برای رفع محرومیت سرپل ذهاب منتظر تصمیم گیری استان وکشور نباشند