
ایسنا/کرمانشاه مدیرکل شیلات استان کرمانشاه از بهرهبرداری از سه پروژه شیلاتی با سرمایه گذاری قریب سه میلیارد تومان در دهه فجر در استان خبر داد. سید فرزاد افضلی امروز(۱۴ بهمن) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در دهه فجر امسال سه طرح شیلاتی شامل پروژه پرورش ماهی ۲۵۰ تنی شهرستان پاوه، احداث مزرعه با ظرفیت یک […]
ایسنا/کرمانشاه مدیرکل شیلات استان کرمانشاه از بهرهبرداری از سه پروژه شیلاتی با سرمایه گذاری قریب سه میلیارد تومان در دهه فجر در استان خبر داد.
سید فرزاد افضلی امروز(۱۴ بهمن) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در دهه فجر امسال سه طرح شیلاتی شامل پروژه پرورش ماهی ۲۵۰ تنی شهرستان پاوه، احداث مزرعه با ظرفیت یک میلیون قطعه پست لارو میگوی آب شیرین در شهرستان قصرشیرین و احداث یک مزرعه گرمابی در مجتمع شهدای قصرشیرین به بهرهبرداری می رسد.
وی سرمایهگذاری انجام شده برای بهرهبرداری از این سه طرح را دو میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان عنوان کرد و افزود: ۶۵۰ میلیون تومان از این میزان آورده متقاضی، ۳۰۰میلیون تومان از محل اعتبارات تملیکی و دو میلیارد تومان هم از محل تسهیلات بانکی تامین شده است.
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه اشاره ای هم به در دست احداث بودن کارخانه ۲۰ هزار تنی خوراک آبزیان در شهرک صنعتی فرامان کرمانشاه داشت و افزود: قرار بود این پروژه دهه فجر به بهره برداری برسد که متاسفانه آماده نشد و در نهایت تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی میزان آورده سرمایهگذار برای اجرای این پروژه را ۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: میزان تسهیلات مورد نیاز این پروژه پنج میلیارد تومان بوده است.
افضلی با بیان اینکه این پروژه در زمان بهرهبرداری زمینه اشتغال ۲۰ نفر را فراهم خواهد کرد، ادامه داد: با بهره برداری از این پروژه بیش از ۸۰ درصد نیاز استان به خوراک آبزیان تامین و در زمینه تولید و تامین خوراک آبزیان به خودکفایی خواهیم رسید.
برنامه های شیلاتی ۲ سال آینده کرمانشاه
وی در ادامه اشاره ای هم به به برنامه های دو سال آینده شیلات استان کرمانشاه داشت و گفت: اجرای پروژه پرورش ماهی در قفس در سد داریان شهرستان پاوه یکی از برنامههای در دست اقدام مجموعه شیلات استان است که اجرای آن از چند سال گذشته در برنامه است و در صورت اجرایی شدن ظرفیت تولید ۲۵۰۰ تن آبزیان را خواهد داشت.
افضلی احداث سه مجتمع ماهیان گرمابی و خاویاری با مساحت ۱۰۵۰ هکتار در دشت خان لیلی شهرستان قصرشیرین را از دیگر پروژه های شاخص برنامه ریزی شده برای اجرا در استان عنوان کرد و افزود: این پروژه در صورت به نتیجه رسیدن ظرفیت تولید چهار هزار تن محصول شیلاتی را در سال خواهد شد، ضمن اینکه باعث اشتغالزایی ۴۰۰ نفر نیز خواهد شد.
وی اعتبارات مورد نیاز برای اجرای این پروژه را نزدیک ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این پروژه ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات نیاز دارد.
افضلی در ادامه اشاره ای هم به نیاز استان به احداث سکوی صادرات آبزیان داشت و گفت: از چند سال گذشته احداث پایانه صادرات ابزیان استان را در برنامه گذاشته ایم و در نهایت موافقت های لازم برای احداث این پایانه صادراتی در استان اخذ شده و امیدواریم با احداث این سکوی صادراتی میزان صادرات آبزیان از این پایانه بیش از ۱۲ هزار تن در سال باشد.
تولیدات شیلاتی کرمانشاه تا پایان سال به حدود ۲۴ هزار تن میرسد
مدیر کل شیلات استان کرمانشاه سپس بیان اینکه میزان کل تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه در سال گذشته ۲۱ هزار و ۵۱۰ تن بود، گفت: پیشبینی میشود مجموع تولیدات شیلاتی استان تا پایان امسال به حدود ۲۴ هزار تن برسد.
افضلی با بیان اینکه استان کرمانشاه در زمینه تولید ماهیان گرمابی رتبه نخست کشوری را بین استان های غیرساحلی دارد، گفت: در حالیکه سال گذشته ۴۴۸۰ تن انواع ماهیان گرمابی در استان تولید شد، امسال این میزان با افزایش ۱۹.۴ درصدی به ۵۵۶۰ تن رسیده است.
مدیرکل شیلات کرمانشاه مجموع تولیدات ماهیان سردابی استان در سال گذشته را نیز ۱۳ هزار و ۴۸۰ تن عنوان کرد و افزود: امسال تولید ماهیان سردابی با افزایش بیش از چهار درصدی به نزدیک ۱۴ هزار تن خواهد رسید.
افضلی ادامه داد: سال گذشته ۵۵ تن گوشت ماهیان خاویاری در استان کرمانشاه تولید شد که این میزان امسال با افزایش ۲۱ درصدی به ۷۰ تن خواهد رسید.
افضلی با بیان اینکه ایستگاه تحقیقی ترویجی شهرستان قصرشیرین تنها تولیدکننده پست لارو میگوی روزنبرگی آب شیرین در کشور است، گفت: هم اکنون این مرکز تولیدات زیادی ندارد، اما با نهادینه کردن فرهنگ تولید و مصرف می توان اشتغال ایی بالایی را از قبل توسعه این واحد در منطقه شاهد بود.
وی با بیان اینکه هماکنون در تعدادی از سدهای غیرقابل شرب استان از جمله سدشهدای گمنام سرپلذهاب، سد زاگرس گیلانغرب و سد جامیشان سنقروکلیایی در قالب پروژه های پرورش ماهی در قفس، تولید آبزیان داریم، گفت: سال گذشته میزان تولیدات این واحدها در استان به ۱۱۰۰ تن رسید که از ابتدای سال تاکنون با افزایش ۱۵ درصدی ۱۲۰۰ تن انواع محصولات شیلاتی در پروژههای پرورش ماهی در قفس استان تولید شده که احتمالا این تولیدات تا پایان سال بیشتر هم میشود.
افضلی ادامه داد: سال گذشته چهار میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی در استان تولید شد که این میزان در پایان سال به ۴.۵ میلیون قطعه خواهد رسید.
انتهای پیام