
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، نوربخش حاتمی امروز در جمع اصحاب رسانه در خصوص توفیقات بخش کشاورزی استان در طی ۴۲ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: قبل از انقلاب کل تولیدات کشاورزی استان کمتر از ۸۰۰ هزار تن بود و امروز با ۶ برابر شدن درسال ۹۹ به بیش از ۵.۱ […]
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، نوربخش حاتمی امروز در جمع اصحاب رسانه در خصوص توفیقات بخش کشاورزی استان در طی ۴۲ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: قبل از انقلاب کل تولیدات کشاورزی استان کمتر از ۸۰۰ هزار تن بود و امروز با ۶ برابر شدن درسال ۹۹ به بیش از ۵.۱ میلیون تن رسیده است.
وی ادامه داد: بیش از یکمیلیون تن از این افزایش تولیدات مربوط به همین دوسه سال اخیر و طی برنامه سه سالهای بوده که از سال ۹۷ برای توسعه بخش کشاورزی تدوین شده، خوشبختانه با عملیاتی شدن این برنامه اقدامات بسیار زیرساختی و کلیدی در بخش کشاورزی انجام و ریلگذاری مناسبی شده که علاوه بر افزایش چشمگیر تولید محصول، روند توسعه کشاورزی استان را نیز تسهیل خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه کل تولیدات دامی استان قبل از انقلاب را کمتر از ۱۲۰ هزار تن عنوان کرد و افزود: امروز با ۵۵۰ هزار تن تولید بخش بزرگی از تولیدات دامی کشور را تولید میکنیم.
وی اضافه کرد: تولیدات باغبانی استان قبل از انقلاب کمتر از ۲۰ هزار تن بوده که امروز به ۳۸۰ هزار تن رسیده است.
حاتمی با اشاره به وضعیت گلخانهها، تصریح کرد: اساسا قبل از انقلاب گلخانهای نداشتیم و فقط در حد گلخانه شیشهای داخل منازل و گلهای تزئینی بود، که امروز این سطح به ۴۸ هکتار بهرهبرداری و حدود ۳۴ هکتار در حال ساخت رسیده است.
وی اشارهای نیز به تولیدات محصولات استراتژیکی استان داشت و گفت: در نخود رتبه اول تولید کشور را از نظر عملکرد و تولید داریم، متوسط عملکرد استان تقریبا ۲۶ درصد بیشتر از کل کشور است و همچنین ۴۴ درصد نخود تولیدی کشور در کرمانشاه تولید میشود.
حاتمی تصریح کرد: در تولید جو دیم رتبه دوم، در تولید ذرت دانهای رتبه دوم، در تولید چغندر قند رتبه سوم، در تولید گندم رتبه پنجم و در تولید کلزا رتبه ششم کشوری را داریم.
وی ادامه داد: امسال از میان ۹۰ رشتهای که قادر به رقابت بودیم در ۱۰ رشته قهرمانان ملی داشتیم و در کشور رتبههای اول را کسب کردیم و ۷۷ تولید کننده برتر استانی نیز معرفی شد.
حاتمی ایجاد صنایع کشاورزی مرتبط اعم از بالا دستی، میانی، پایین دستی، صنایع تبدیلی و فرآوری را یکی از الزامات مهم توسعه کشاورزی در کشور و دنیا دانست و گفت: ظرفیت فرآوری قبل از انقلاب کمتر از ۲۰ هزار تن بوده در سال ۹۷ این ظرفیت یکمیلیون و ۴۰۰ هزار تن بود و امروز در بخش فرآوری به ۲ میلیون ۲۲۳ هزار تن رسیده و در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی مجموعا به ظرفیت ۵ میلیون تن رسیدهایم.
وی در پایان، خاطرنشان کرد: در بخش سیستمهای آبیاری حائز رتبه برتری کشوری هستیم، ۱۳۱ هزار هکتار از اراضی استان از حدود ۲۲۰ هزار هکتار تحت سیستم آبیاری تحت فشار است.
انتهای پیام/پ