به گزارش خبرنگار فارس از کرمانشاه، محسن دارابی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه عصر امروز در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اظهار داشت: مفتخریم اعلام کنیم که امسال در دهه مبارک فجر ۸۳ پروژه صنعتی معدنی با اعتبار هزار و هشتصد میلیارد تومان و اشتغال ۱۵۰۰ نفر افتتاح یا راه اندازی […]

به گزارش خبرنگار فارس از کرمانشاه، محسن دارابی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه عصر امروز در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اظهار داشت: مفتخریم اعلام کنیم که امسال در دهه مبارک فجر ۸۳ پروژه صنعتی معدنی با اعتبار هزار و هشتصد میلیارد تومان و اشتغال ۱۵۰۰ نفر افتتاح یا راه اندازی مجدد شده‌اند.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون نزدیک ۴ هزار و صد میلیارد تومان پروژه راه اندازی شده است افزود: این اقدامات براساس همدلی و همراهی تمامی مدیران استانی صورت گرفته است.

رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه تصریح کرد: امسال براساس اهداف وزارت خانه در چهارچوب جلسات جهش تولید و اقتصاد مقاومتی، بر چند محور تکیه کردیم که محور اول بهبود فضای کسب و کار و راه اندازی پنجره واحد بود که از انتهای جدول به رتبه ۲۴ رسیدیم.

اعتای مشوق های معنی دار در بخش های مختلف محور دومی بود که دارابی به آن اشاره کرد و گفت: از سال ۹۷ الی ۹۹ در انعقاد قرارداد و واگذاری زمین به رشد ۳ و نیم برابری رسیده ایم و علاوه بر این، ۴۲ و نیم میلیارد تومان کمک فنی شده که هزار میلیارد تومان آن‌را کارسازی کرده ایم که کار سختی بود.

وی درخصوص جلب سرمایه گذاری خارجی بیان داشت: از ابتدای تشکیل سازمان صمت در استان کرمانشاه تا سال ۹۸ هیچ گونه سرمایه گذاری خارجی نداشته ایم اما در سال ۹۸ صد و ده میلیارد یورو جذب گردید که اکنون ۱۳ درصد از مجموعه سرمایه گذاری خارجی کشور توسط کرمانشاه جذب شده است و تا پایان دی‌ماه نیز ۹۲ میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی جذب کرده‌ایم.

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
نقطه پیشرفت کشور استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، نهادها و جواناناست

محور سوم، توجه به احیای واحدهای راکت بود که دارابی درخصوص آن گفت: تاکنون ۹۹ جلسه کارگروه تسهیل برگزار شده و ۴۲ پروژه صنعتی معدنی بکار بازگشته است.

وی کاهش نرخ بیکاری را حاصل همکاری مجموعه مدیران و همدلی آنان دانست و در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد، ماسک در استان وجود نداشت اما اکنون می‌توانیم ماسک و مایع ضدعفونی کننده صادر کنیم.

مشکل صادرکنندگان در سه چیز خلاصه می‌شود

 کیوان کاشفی، رئیس اتاق بازرگانی همچنین با تبریک دهه فجر اظهار داشت: ۲۹ مهرماه روز ملی صادرات بود که مراسم تجلیل از صادرکنندگان بدلیل شیوع بیماری کرونا با تأخیر برگزار شد.

وی با بیان اینکه دوسال است که صادرات کشور با چالش مواجه و عرصه را بر صادرکنندگان تنگ کرده است افزود: بنده دنبال این سوال هستیم که چرا ظرف ۲ سال نرخ ارز بالا می‌رود اما شاهد رشد صادرات نیستیم؟ 

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه با بیش از ۳۰ اقتصاددان، ۴۰ نماینده مجلس و ۵۰۰ فعال اقتصادی درخصوص این سوال صحبت کرده و تجربیات کشورهای دیگر را مطالعه کرده‌ایم تصریح کرد: در این بین ۳ عامل اصلی پیدا کردیم، اول و مهمترین در حوزه مقررات است که متأسفانه طی سال گذشته در حوزه تجارت و صادرات اینقدر مقررات سنگین شده که همه گرفتار شده‌اند.

وی ادامه داد: دوم، آمار و عدم هماهنگی با سایر دستگاه‌ها، ما هنوز نمی‌دانیم چه میزان باید صادر کنیم و چه میزان نیاز کشور است، تکلیف مشخص نیست.

سومین عامل از نظر کاشفی، حوزه رانت بود و در این خصوص گفت: برخی دلار ۴۲۰۰ تومانی می‌گیرند یارانه می‌گیرند و برخی مزایای دیگر که این موضوع فضا را سخت کرده است.

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
برخورداری هزار و ۵۴۰ روستای استان کرمانشاه از گاز طبیعی

عضو هیأت رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه فاصله بین صادر کننده و قاچاقی یک تار مو است تأکید کرد: کار کردن در این شرایط سخت است و مشکلاتی را برای صادرکنندگان ایجاد می‌کند.

کاشفی با اشاره به بالا بودن نرخ دریافت مالیات، نرخ دریافت مالیات را ناعادلانه دانست و با بیان اینکه بخشنامه‌ای در این خصوص تنظیم شده است، از ابلاغ آن در آینده نزدیک خبر داد.

وی به مشکلات حقوقی و اداری صادرکنندگان نیز اشاره و از همکاری دستگاه قضایی در جهت کمک به تولیدکنندگان و صادرکنندگان تقدیر کرد.

رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه باید به تولیدکنندگان و صادرکنندگان اعتماد کرد گفت: منکر گرانی نیستیم اما الحمدالله هیچ گاه کمبود کالا در کشور نداشتیم و کالاهای ایرانی در دنیا خریدار دارد.

کاشفی در پایان از استاندار کرمانشاه درخواست کرد که جلسه ای اختصاصی درخصوص مشکلات صادر‌کنندگان در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی انجام شود.

انتهای پیام/ح/س