گزارش مکتوب؛ به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) امسال بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی در استان کرمانشاه ایجاد شده است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، هرساله به همت کمیته امداد امام خمینی (ره)  برای بسیاری از مددجویان فرصت های اشتغالزایی ایجاد می شود و خودکفا می شوند اما شنیدن […]

گزارش مکتوب؛

به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) امسال بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ فرصت شغلی در استان کرمانشاه ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،

هرساله به همت کمیته امداد امام خمینی (ره)  برای بسیاری از مددجویان فرصت های اشتغالزایی ایجاد می شود و خودکفا می شوند سهم مددجویان کارآفرین کمیته امداد در اشتغالزایی استان کرمانشاهاما شنیدن قصه مردان و زنانی که پس از تحمل سختی ها با همت و اراده ای که داشته اند علاوه بر اشتغالزایی خود  چندین نفر دیگر را صاحب شغل کرده اند خالی از لطف نیست.

برای اشنایی با تعدادی از این مدد جویان کار افرین راهی چند نقطه از استان شدم ابتدا به صحنه رفتم شهرباغ های زیبا و سراب های جاری، قرار است طرحی را در این شهرستان ببینیم که اشتغالزایی چندین نفر را در پی داشته است.

قدم که به داخل کارگاه گذاشتم بوی عجیبی به مشام می رسید چیزی شبیه شمع های آب شده، دستگاه ها هم عجیب تر بودند هر چه نگاهشان می کردم از نحوه کارشان سر در نیاوردم.

اقای حسینی که لباس کاری بر تن داشت به استقبال ما آمد ، سن و سالی نداشت جوان بود و سرشار از همت و اراده که می گفت: مدتی برای کار به اصفهان رفته بودم که با روش ساخت موم برای کندوها آشنا شدم، این ایده به ذهنم رسید که چرا در شهر خودم این کار را انجام ندهم به همین دلیل به صحنه بازگشتم و با وام اشتغالزایی کمیته امداد توانستم این کارگاه را رو به راه کنم.

وی ادامه داد: در این طرح از مشتقات موم زنبور عسل  ۴ محصول دیگر تولید می شود که یکی از آن ها موم کندو است و این برای اولین بار است که  در غرب کشور این محصول تولید می شود.

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
بارسا نه؛ ایتالیا مقصد بعدی سرخیو آگوئرو (عکس)

حسینی می گوید : اکنون حتی ظرفیت تولید دو برابری هم وجود دارد و اگر حمایت بیشتری شوم می توانم با اشتغالزایی برای چند نفر دیگر ظرفیت کارگاه را افزایش دهم و با توجه به  این که استانهای دیگر هم از محصول استقبال می کنند بازار فروش خوبی بدست اورم.

او که با تسهیلات ۵۰ میلیون وام کمیته امدادشروع به کار کرده حالا حدود ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه دارد.

پس از گفتگو با اقای حسینی این بار به سراغ بانویی از شهرستان هرسین رفتیم. وقتی وارد مغازه اش شدم حسابی حال و هوایم عوض می شد انواع و اقسام ترشی هایی که حتی فکرش را هم نمی کردم به چشم می خورد .

خونگرم بود و خوش برخورد و با روی گشاده ظرفی که ترشی و شوری در آن قرار داده بود به ما تعارف می کرد او هم از سختی های کارش می گفت اما لبخند رضایتی بر لب داشت.

خانم زارعی گفت: در فکر ایجاد کاری بودم که بتوانم زندگی ام را با آن بگذرانم به همین خاطر با مددکاران کمیته امداد صحبت کردم  راه های مختلفی را پیشنهاد دادند، بازار فروش هر کدام را بررسی کردیم پس از ماه ها پیگیری با کمک آن ها به فکر ایجاد کارگاه تولید ترشی افتادیم با توجه به اینکه در این منطقه کارگاهی در این زمینه نبود می توانستم محصولاتم را راحت تر به فروش برسانم.

اما باید بسته بندی مناسبی هم برای محصولات در نظر گرفته می شد که مورد توجه رستوران ها و فروشگاه ها باشد به همین دلیل  یک دستگاه وکیوم هم با وام اشتغالزایی کمیته امداد خریداری کردم.

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
هلال‌احمر هفت پایگاه امدادی جدید در استان کرمانشاه ایجادمی‌کند

یکی از امتیازاتی که این ترشی ها نسبت به مشابه کارخانه ای آن دارد این است که برای نگهداری از افزودنی های طبیعی استفاده می شود و کاملا ارگانیک است.

وی افزود: در اولین گام با تلاش فراوان موفق شدم که با چند فروشگاه و رستوران قرار داد ببندم و محصولات را به ان ها ارائه دهم، حالا انگیزه بیشتری برای ادامه کار دارم و به این فکر می کنم که محصولاتم را به استان های دیگر نیز ارسال کنم.

خانم زارعی می گوید: برای بسته بندی محصولات و تولید ترشی ها برای بانوان همسایه هم اشتغال ایجاد شده است و اکنون بیش از ده نفر از بانوان نیز در این کار سهیم و نان آور خانه هستند.

خانم زارعی که برقی از امید در چشمانش موج میزد می گفت: تازه شروع مسیر طولانی است به این فکر می کنم که وقتی کسب و کار را رونق دادم بتوانم با خرید تجهیزات بیشتری تولید را افزایش دهم.

طعم خوش ترشی های خانوم زارعی را از یاد نبرده ایم که به سمت شهر دیگری روانه شدیم، اکنون نزدیکی های ظهر است و در سفری دو روزه باید با آخرین مددجویی که قرار گذاشته ایم دیدار و گفتگو کنیم.

سهم مددجویان کارآفرین کمیته امداد در اشتغالزایی استان کرمانشاهدروازه اورامانات آخرین مقصد سفر ما است شهر روانسر که همه آن را با سراب زیبایش می شناسند روستایی در دل همین شهر که کار اغلب مردمانش کشاورزی است.

خانم محمدی که بعد از مرگ پدرش مسئولیت سختی بر عهده داشت و آن هم تامین مخارج زندگی خود و خواهرانش بود تصمیم گرفت که زمین پدری اش را رونق دهد و طلای سرخ بکارد.

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
مراکز تفریحی - گردشگری در کرمانشاه تعطیل می‌شود

خیلی ها به او می گفتند که از پس این کار بر نخواهی آمد، اما ندایی که در دلش بود می دانست که راهی که در پیش گرفته او را به موفقیت می رساند، در سال های اول سودی برایش نداشت اما امیدش را از دست نداد و به راهش ادامه داد

بالاخره با تلاش و استقامتش او سر آمد بانوان کشاورز شد و رونقی به زمین خشکش بخشید که سفره اهالی دیگر روستا را نیز پر برکت کرد.

این مددجوی کارآفرین بیان کرد: کشت زعفران آب چندانی نیاز ندارد و در حال حاضر نیز که کشور ما و استان کرمانشاه با کمبود آب مواجه است نیاز مبرم به این قبیل کشت‌ها احساس می‌شود، بنابراین باید به سمت این قبیل کشت‌ها متمایل شویم و در تلاشم تا کشت‌هایی که نیاز چندانی به آب ندارند را وارد استان کرمانشاه کنم .

خانم محمدی گفت: در حال حاضر بسته‌بندی زعفران را خودم انجام می‌دهم و در این زمینه نیازمند کمک و همت بیشتر مسئولان هستم تا به صورت پیشرفته این کار را به سرانجام برسانم چون با ۱۰ هکتار زعفران درآمد ۵۰ خانوار تامین می‌شود.

او می گوید: قصد دارم کشت زعفران را توسعه دهم، با توجه به هزینه زیادش انتظار کمک از مسولان  و خیران دارم، اگر موفق شوم اشتغالزایی زیادی را برای اهالی روستا به‌خصوص بانوان به همراه دارد.

با دیدن همت بلند این بانوان امیدی در قلبم جاری شد، حس خوبی که نمی توان آن را وصف کرد وقتی ایده به عمل تبدیل می شود و سهم مددجویان کارآفرین کمیته امداد در اشتغالزایی استان کرمانشاهبر سر سفره هم استانی ها می اید…

پیشنهاد می شود این مطلب را نیز بخوانید
قدرشناسی فرمانده نیروی هوایی ارتش از فرمانده معظم کل قوا

خورشید در حال غروب کردن است و منظره زیبایی را رقم زده با اهالی روستا خداحافظی می کنم و به کرمانشاه باز می گردم.

به گفته معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان کرمانشاه امسال چهار هزار و ۴۷۲فرصت شغلی برای مددجویان کرمانشاهی با پرداخت وام های قرض الحسنه ایجاد شده که دو هزار و ۱۳۲ طرح از سوی بانوان به اجرا درآمده است.

رضا طاهری تاکید کرد: کمیته امداد در کنار پرداخت وام های قرض الحسنه؛ به مددجویان علاقمند پیش از اجرای شغل؛ آموزش های مهارت آموزی نیز ارائه می کند.

وی با بیان اینکه مددجویان بهره مند از وام های اشتغال زا  در صورت موفقیت درآمدزایی پایدار به دست می اورند، گفت: مجریان طرح های اشتغال از نظارت های فنی و تخصصی ناظران مجرب کمیته امداد بهره مند می شوند و طرح های اشتغال مددجویان کمیته امداد به دلیل اعمال نظارت ها و ارائه راهنمایی ها از پایدارترین مشاغل به شمار می روند.

*گزارشگر: زهره زندیه                                                                                                                                               سهم مددجویان کارآفرین کمیته امداد در اشتغالزایی استان کرمانشاه