مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه یکی از راهکارهای رفع پدیده کودک کار و خیابان، توانمندسازی خانوادههای این کودکان است، گفت: از سال ۱۴۰۰ تاکنون، یک هزار و ۳۰۰ خانواده کودک کار و خیابان در ۳۴ مرکز پویاشهر، تحت پوشش طرح توانمندسازی قرار گرفتهاند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان، احمد احمدی صدر با اعلام اینکه بسیاری از والدین کودکان کار و خیابان در کلانشهر تهران به دلیل نداشتن مهارت، در کسب درآمد ناموفق هستند، تصریح کرد: وقتی خانوادهها نمیتوانند درآمد کسب کنند، مجبور میشوند کودکان را به کارهای اجباری وا دارند.
وی ادامه داد: به منظور برخورد با کار اجباری کودکان، در دوره کنونی مدیریت شهری تلاش کردیم تا برای کاهش آسیبهای اجتماعی در حوزه کودکان کار و خیابان، ابتدا خانوادهها توانمند شوند.
احمدی صدر در تشریح روند توانمندسازی خانواده کودکان کار و خیابان گفت: این طرح توانمندسازی خانوادههای کودکان کار و خیابان در ۳۴ مرکز پویا شهر پایتخت به همت مددکاران در حال اجرا است که در سال ۱۴۰۰ موفق شدیم ۵۴۵ خانواده، در سال ۱۴۰۱ نیز ۴۶۲ خانواده و در ماههای ابتدایی سال جاری نیز ۳۲۰ خانواده در این طرح، توانمند شدهاند.
احمدی صدر اجرای طرح توانمندسازی خانوادهها را زمینهساز حذف کار اجباری کودکان کار دانست و افزود: در تلاشیم به منظور ایجاد فرصت کاریابی و کمک به کسب درآمد والدین و همچنین تلاش برای بهبود وضعیت معیشتی، سلامت و فرهنگ کودک کار و خانوادههایشان، رویکرد توانمندسازی را در سال جاری با تمام توان ادامه دهیم.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی مواقع شاهدیم که والدین برخی از کودکان کار با مشکل اعتیاد و مصرف مواد مخدر مواجه هستند و این موضوع موجب بروز ایجاد آسیبهای اجتماعی چه برای خانواده و چه به صورت ویژه برای کودکانشان میشود که با اجرای طرح مداخله در خانواده از سوی مددکاران، هم بستر درمان این والدین به صورت رایگان فراهم میشود و هم کودکان در دوران درمان سرپرستشان، مورد حمایت قرار خواهند گرفت. پس از درمان والدین نیز فرایند مهارت آموزی و ایجاد فرصت شغلی برای این خانوادهها فراهم میشود.