محمد مرادی در همایش صنعت گفت: طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید مازاد مصرف برق صنایع بصورت جرائم در صورت حساب های مشترکین با نرخ تجدیدپذیر محاسبه می شود.
به گزارش فر نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه همایش بخش صنعت با حضور محمد مرادی مدیرعامل و رئیس هیات مدیره توزیع برق،اسدی مدیر عامل برق منطقه ای غرب، محمدی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه ،محمد نژاد مدیر کل دفتر مدیریت طرح های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی(ساتبا) ،مرزی دبیر سازمان صنعت معدن و تجارت استان، کردستانی مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی و به میزبانی شرکت توزیع برق در سالن جلسات برگزار گردید.
محمد مرادی مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه گفت: بسیاری از کشورها برای تأمین انرژی شان، بیشتر بر نفت و گاز طبیعی متکی هستند اما وابستگی به سوخت های فسیلی یک مشکل بزرگ به همراه داردکه میزان سوخت های فسیلی محدود است و در نهایت به اتمام خواهند رسید، همچنین سوخت های فسیلی باعث آلودگی هوا، آب و خاک می شوند و گازهای گلخانه ای تولید می کنند که باعث گرم شدن کره زمین می شوند.
مرادی بیان کرد: ایران با داشتن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ ساعت تابش خورشید در سال، یکی از کشورهای با پتانسیل بالای انرژی خورشیدی محسوب میشود .
وی در مورد آیین نامه اجرایی ماده ۱۶ جهش تولید گفت: مشترکین یک و بالای یک مگاوات طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان(تامین برق صنایع)، صنایع با مصرف برق بیش از یک مگاوات، موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاه های تجدیدپذیر تامین نمایند و این روند بایستی تا پایان سال پنجم به پنج درصد برسد. در غیر این صورت باید به همان میزان از تالار بورس سبز نسبت به خرید همان میزان اقدام نمایند یا با قیمت تجارتی انرژی های تجدید پذیر محاسبه و در صورت حساب آنها قید می گردد.
محمدی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه ضمن تقدیر از استقبال بخش صنعت در همایش، حمایت همه جانبه خود و مسئولین بالادست را در زمینه تولید و صنعت در استان اعلام نموده و ضمن ارائه نقطه نظرات خود مشارکت بخش صنعت در تولید برق از طریق انرژی های تجدیدپذیر بر اساس ماده ۱۶ را بسیار ضروری دانسته و همکاری با شرکت توزیع برق و دست اندرکاران این صنعت را تاکید نمودند.
محمد نژاد مدیر کل دفتر مدیریت طرح های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی(ساتبا)گفت: در راستای توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر و توسعه بازار برای این صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین نمایند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد برسد. در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه نموده و از صنایع أخذ نماید.
تفاهم نامه پنج جانبه وزارت نیرو و سازمان های حمایتی ایجاد نیروگاه خورشیدی پنج کیلواتی
اکبری مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع در ابتدا به توضیح وضعیت انرژی های تجدید پذیر در سطح جهان پرداخت و گفت: در پایان سال ۲۰۲۲، ظرفیت تولید انرژی های تجدیدپذیر در سطح جهانی به۳ هزار و ۳۷۲ گیگاوات رسیدکه نیروگاههای برق آبی با ظرفیت یک هزار و۲۵۶ گیگاوات، بیشترین سهم را در کل جهان به خود اختصاص دادند.
وی افزود: ظرفیت تولید انرژی های تجدیدپذیر در سال ۲۰۲۲ به میزان ۲۹۵ گیگاوات افزایش یافته است. انرژی خورشیدی با افزایش چشمگیر ۱۹۲ گیگاوات و به دنبال آن انرژی بادی با افزایش ۷۵ گیگاوات در رشد ظرفیت کلی، تاثیر چشمگیری داشته اند. انرژی های خورشیدی و بادی همچنان بر توسعه ظرفیت های تجدیدپذیر غالب هستند و به طور مشترک ۹۰ درصد از کل انرژی های تجدیدپذیر خالص در سال ۲۰۲۲ را تشکیل داده اند.
اکبری تصریح کرد: کشور ایران از لحاظ تابشی به چهار دسته تقسیم می شود که ضرایب تولید در آن از ۲/۸ تا ۵/۴ می باشد که استان کرمانشاه با ضریب ۵/۴ تا ۵/۲ به عنوان رتبه دوم شناخته می شود .
وی درهمین راستا به تشریح خرید برق تضمینی در صنعت برق پرداخت و گفت: سرمایه گذاران به دو طریق امکان احداث نیروگاه های تجدید پذیر را خواهند داشت: نیروگاه های مقیاس کوچک محدود به ظرفیت انشعاب (ویژه مشترکین برق)،نیروگاه های بزرگ مقیاس بدون توجه به انشعاب برق (حداکثر ۳ مگاوات) و تضمین خرید انرژی از سرمایه گذار به مدت ۲۰ سال می باشد.
اکبری به تبیین تفاهم نامه پنج جانبه وزارت نیرو و سازمان های حمایتی جهت ایجاد نیروگاه خورشیدی پنج کیلواتی پرداخت و اظهار کرد : طی تفاهم نامه پنج جانبه وزارت نیرو با نهادهای حمایتی کمیته امداد، بسیج سازندگی، سازمان بهزیستی و معاونت عمرانی دفتر روستایی استانداری مقرر گردیده که ۵۰۰ هزار نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی طی چهار سال برای اقشار ضعیف جامعه احداث گردد،که در فاز نخست احداث ۱۱۰ هزار نیروگاه برای کل کشور در نظر گرفته شده که سهم استان کرمانشاه ۵هزار واحد نیروگاهی می باشد.
وی عنوان کرد: اقشار حمایتی با اجرای این طرح صاحب نیروگاه خورشیدی و درآمد حاصل از تولید برق آن میشوند همچنین امیدواریم که تا پایان سال ۱۴۰۲ حداقل یک هزار مورد از سهمیه مورد نظر انجام پذیرد.
در پایان محمد نژاد به سئوالات و ابهامات مشترکین بخش صنعت در بخش جرائم ماده ۱۶ و همچنین تفاهم نامه پنج جانبه وزارت نیرو با سازمان های حمایتی پاسخ داد.