جلوگیری از تضییع 229 میلیارد تومان بیتالمال در کرمانشاه
مدیرکل بازرسی استان کرمانشاه گفت: طی سال گذشته اقداماتی به ارزش 229 میلیارد تومان برای جلوگیری از تضییع بیتالمال و صرفهجویی مصارف مالی در این استان انجام شده است.
به گزارش خبرنگار فر نیوز/ حسین مرادیوحدت رئیس سازمان بازرسی استان کرمانشاه امروز 15 مهرماه در نشست خبری با خبرنگاران که در سالن جلسات این سازمان برگزار شد، اظهار کرد حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اداری، 2 وظیفه نظارتی مهم برای دستگاه اجرایی از طریق سازمان بازرسی کل کشور است.
وی با اشاره به فاصله ادراک فساد با فساد واقعی، ادامه داد: ادراک فساد از خود فساد خطرناک است که کشور ایران به لحاظ این احساس ادراک فساد بر اساس آمار منتشر شده شفافیت بینالمللی، چندان خوب نیست.
رئیس سازمان بازرسی استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت شناسایی گلوگاههای فساد خیز به 2 وظیفه مهم نظارت و بازرسی بر سازمانهای اداری اشاره کرد و گفت: سازمان بازرسی مشکلات را شناسایی و بهعنوان مسئله با راهکارهای حل به دستگاههای اجرایی و اداری منعکس کند و پیرو رفع مشکل باشد.
شناسایی 210 گلوگاه فسادخیز در کرمانشاه
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از 2 هزار و 300 گزارش فساد در استان ثبت شده است، افزود: از این تعداد شکایات ثبت شده در سازمان بازرسی استان 210 پرونده تشکیل شده است.
مرادی وحدت موضوع بازرسی این سازمان را در قالب سه نوع برنامهای، موردی و فوقالعاده عنوان کرد، و گفت: سال گذشته 38 بازرسی برنامهای، 194 مورد بازرسی موردی و یک مورد بازرسی فوقالعاده از دستگاه اداری صورتگرفته که در مقایسه با سال قبل از آن (1401) رشد عملکرد بازرسی داشتهایم.
نظارت بر عملکرد دستگاههای متولی در زمینه قاچاق کالا، اعتبارات صندوق توسعه ملی، نظارت بر اجرای طرح کادسترا، عملکرد دستگاههای متولی در بازارچههای مرزی، مناطق ویژه اقتصادی، نظارت بر نحوه ثبت سفارش ارزهای دولتی، صدور مجوز در بخشهای مختلف، نظارت بر شهرداریها، تصرفات غیرقانونی، استقرار دولت الکترونیک، تأمین پایدار آب و برق، حفاظت از محیطزیست، نظارت بر نحوه تنظیم کالاهای اساسی، وصول حقوق دولتی تعاون، نحوه توزیع دارو و… از جمله موارد بازرسی کلان و مهم استان طی سال گذشته بوده که این مسئول در جمع خبرنگاران به آنها اشاره کرد.
ثبت 92 فقره گزارش تخلفات اداری در کرمانشاه
رئیس سازمان بازرسی استان کرمانشاه گزارشهای خروجی بحث بازرسیها را در قالب 4 دسته اصلی اصلاح امور، گزارشهای کیفری، گزارشات تخلفات اداری و ابطال مصوبات خلاف قانون عنوان کرد و افزود: طی سال گذشته با رویکرد پیشگیرانه، آسیبشناسی رفع معضلات اساسی با نگاه به ساختارها، 313 فقره اصلاح امور نسبت به دستگاههای اداری صادر شده که نسبت به سال قبل که 179 مورد بوده، رشد 100 درصدی داشته است.
وی گزارش کیفری خروجی سازمان بازرسی به مراجع قضایی در سال 1402 را 22 فقره عنوان کرد و گفت: طی مدت مذکور 92 فقره گزارش تخلفات اداری به مراجع مختلف رسیدگی به تخلفات اداری ارسال شده که به نسبت سال قبل از آن که 95 فقره بوده، گزارش عملکرد داشتیم.
مرادیوحدت اضافه کرد: طی زمان اعلام شده 34 فقره درخواست ابطال مصوبه (هیئت وزیران، بخشنامه وزارتخانهای، شورای اسلامی شهر و…) در سازمان بازرسی استان مطرح شده که تاکنون حدود 18 مورد منتهی به صدور رأی در دیوان عدالت شده که اکثر منتهی به ابطال مصوبات شده است.
ارسال 50 نامه هشداری به دستگاهها از سوی سازمان بازرسی کرمانشاه
وی در ادامه اشارهای به ثبت اثربخشی اقدامات سازمان بازرسی استان کرمانشاه داشت و اظهار کرد: طی سال گذشته از محل اقدامات سازمان بازرسی، 229 میلیارد تومان از تضییع بیتالمال جلوگیری و صرفهجویی مصارف مالی در استان انجام شده که نزدیک به 166 میلیارد تومان از آن فقط مختص ابطال مناقصه و مزایدههای دولتی بوده است.
مرادیوحدت اضافه کرد: طی سال گذشته یک هزار و 637 فقره ثبت معاملات دستگاههای دولتی و اجرایی داشتیم که 73 مناقصه از آن لغو و تجدید شده و طی 6 ماه سپری شده امسال هم 728 مورد معامله ثبت شده که 292 فقره از آن لغو شده است.
رئیس سازمان بازرسی استان کرمانشاه در ادامه اشارهای هم به وظیفه نظارتی داشت و خاطرنشان کرد: عموماً اقدامات در بعد نظارت پیشگیرانه است تا با درنظرگرفتن زمان حال اثرات آن را در آینده ببینیم.
وی در بعد نظارت از گزارشات هشداری سخن گفت و افزود: طی سال گذشته 50 عنوان نامه هشداری از این سازمان صادر شده که تقریباً هر دستگاه به طور میانگین یک نامه هشداری در راستای یادآوری پیشگیرانه در راستای جلوگیری از تضییع بیتالمال داشتهاند.
مرادیوحدت با اشاره به نظارت الکترونیکی، خاطرنشان کرد: سازمان به دنبال استفاده از روشهای نوین و هوش مصنوعی که در حوزه نظارت الکترونیک میتواند آسیبها را به موقع شناسایی کند، است.
وی در ادامه با معرفی درگاههای ارتباطی مردم با سازمان بازرسی به سامانه 136 و گزارش فساد قوه قضائیه https://.136.ir و در خصوص گزارشگران فساد (سوتزنی)، اظهار کرد: جایگاه قانونی برای حمایت قضایی از گزارشگران فساد با پاداشهای مالی سال گذشته به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
تهیه و تنظیم مسعود دریابار