غذاهایی که ریسک مرگ دیابتی ها را افزایش می دهد

غذاهایی که ریسک مرگ دیابتی ها را افزایش می دهد

خطر و میر ناشی از به ویژه در میان این افراد بالا است.

برای مبتلایان به دیابت نوع ۲، رژیم غذایی بسیار مهم و حیاتی است و خوردن غذاهایی با محتوای مغذی بالا برای وزن سالم و سطح قند خون کنترل شده بسیار مهم است.

برای بررسی تأثیر غذاهای فوق فرآوری شده بر دیابت نوع ۲، محققان داده‌های ۱۰۶۵ فرد مبتلا به بیماری متابولیک را تجزیه و تحلیل کردند.

محققان داده‌های شرکت‌کنندگان را از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ جمع‌آوری کردند و آنها را به‌مدت ۱۱.۶ سال تحت نظر داشتند.

آنها دریافتند کسانی که مقادیر بیشتری از غذاهای فوق فرآوری شده می‌خورند بیشتر در معرض خطر مرگ و میر ناشی از همه علل و مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند.

دکتر «ماریالارا بوناچیو»، سرپرست تیم تحقیق از بخش اپیدمیولوژی و پیشگیری نورومد در ایتالیا، گفت: «ما تا حدودی از میزان خطرات مرتبط با افزایش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده شگفت زده شدیم، که ۲.۵ برابر بیشتر برای مرگ و میر بیماری‌های قلبی عروقی در مقایسه با افرادی است که در رژیم غذایی خود غذاهای فوق فرآوری شده کمتری دارند.»

نکته مهم این است که محققان همچنین دریافتند که خوردن غذاهای سالم در کنار غذاهای فوق فرآوری شده اثرات مضر آنها را خنثی نمی‌کند.

بوناچیو گفت: «داده‌های ما نشان می‌دهد که مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده یک عامل خطر کلیدی برای مرگ و میر در این جمعیت از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ است.»

محققان پیشنهاد می‌کنند که دستورالعمل‌های غذایی برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باید به شدت همراه با کاهش مصرف غذاهای فوق فراوری شده باشد.

غذاهای فوق فرآوری شده ریسک مرگ دیابتی ها را افزایش می دهد

برخی از غذاهای شناخته شده فوق فرآوری شده عبارتند از:

• وعده‌های غذایی فوری یا منجمد که در مایکروویو گرم می‌شوند

• انواع کیک، کلوچه، و نان

• گوشت فرآوری شده (مانند سوسیس و کالباس)

• غلات صبحانه شیرین

• چیپس

• بستنی

• نوشابه