پیامهای آزمایش موشکی جدید مقاومت در غزه

پنجشنبه پیش (۱۷ آگوست)، در چارچوب دوره‌ای و در راستای توسعه توان موشکی خود، بیش از ۵۰ موشک دوربُرد از جمله موشک‌های «عیاش ۲۵۰» را به سمت دریا شلیک کرد.

اهمیت آزمایش دوره‌ای ساحل به دریا برای زمانی خود را نشان داد که در جریان نبرد سه روزه غزه (وحدت میادین) در مرداد ۱۴۰۱، کشتی‌های جنگی رژیم صهیونیستی، در جنگ مشارکت نکردند زیرا این بیم وجود داشت که گروه مقاومت «سرایا القدس» (شاخه نظامی جهاد اسلامی) به موشک‌های ساحل به دریا مجهز باشد.

مقاومت فلسطین به منظور آمادگی برای هرگونه حالت فوق‌العاده‌ای آزمایش‌های موشکی دوره‌ای خود را انجام می‌دهد به‌ویژه که رژیم صهیونیستی، اخیرا در حال تکرار رزمایش‌های خود در مناطق اطراف غزه است. صهیونیست‌ها تخمین می‌زنند که جنبش‌های جهاد اسلامی و حماس در نوار غزه ۱۴ هزار موشک و راکت در اختیار دارند و هر لحظه، آماده غافلگیر کردن اشغالگران است.

وبگاه شبکه المیادین با انتشار یادداشتی با تیتر «پشت پرده مانور موشکی مقاومت فلسطین در دریا چیست؟» نوشت: «مقاومت فلسطین، بیش از ۵۰ موشک از جمله موشک‌های عیاش ۲۵۰ را در یک نوبت به سوی دریا شلیک کرد و این نخستین بار بود که این تعداد و این نوع موشک‌ به یکباره مورد آزمایش قرار گرفت. آن هم در زمانی که حملات رژیم اشغالگر اسرائیل علیه فلسطینی‌ها از یک سو و علیه اسرای در بند زندان‌های اسرائیل، ادامه دارد و ایتامار بن گویر، وزیر تروریستی و افراطی کابینه بنیامین نتانیاهو اقدامات تلافی‌جویانه‌ای را علیه این اسرا به تصویب رسانده است».

المیادین نوشت: «نکته قابل توجه در خصوص این مانور موشکی این است که موشک‌های عیاش ۲۵۰ نیز در آن مورد آزمایش قرار گرفت. موشکی که برای نخستین‌بار توسط "کتائب القسام" شاخه نظامی حماس در نبرد سیف القدس در می ۲۰۲۱ مورد استفاده قرار گرفت و حماس آن را به سوی فرودگاه رامون اسرائیل در ۲۵۰ کیلومتری شهر ایلات، شلیک کرد».

پیامهای آزمایش موشکی جدید مقاومت در غزه

در این گزارش آمده که آیا انجام این مانور موشکی مقاومت در چنین زمان و شرایطی، دارای پیام‌های سیاسی و نظامی بود؟ ظاهرا این مانور موشکی آزمایشی است و از نظر نظامی، در چارچوب نبرد آماده‌سازی و آزمایش توسعه توان نظامی سامانه موشکی مقاومت و میزان افزایش دقت و توانایی آن است.

در ادامه این یادداشت آمده است: «اما این اقدام به منزله یک پیام تهدید از سوی مقاومت است که در آن آمادگی خود در قبال هرگونه حماقت اسرائیل در از سرگیری مجدد حمله نظامی یا ترور نیروهای مقاومت را نشان می‌دهد. مقاومت می‌خواست که بگوید که در صورت لزوم، توانایی پرتاب این مقدار و نوع موشک‌های آزمایش شده را دارد».

نویسنده تصریح می‌کند: «مهم‌ترین پیام این مانور موشکی، یاری رساندن به فلسطینی‌ها در کرانه باختری و سرزمین‌های اشغالی و همچنین اسرا در زندان‌های اشغالی بود. زیرا از نظر زمانی در زمانی صورت گرفت که کشتار و ظلم و ستم و حملات شهرک‌نشینان علیه فلسطینی‌ها، سرزمین و مقدسات آن‌ها و نیز سیاست آزار اسرا و اعمال سیاست کشتار تدریجی آن‌ها با جلوگیری از درمان بیماران و محرومیت از آن‌ها ابتدایی‌ترین حقوق آنها ادامه دارد».

از سوی دیگر، اسرای فلسطین نماینده قضیه وطن هستند و مقاومت فلسطین همواره قضیه اسرای در بند زندانهای اسرائیل را یکی از مهمترین موضوعات در دستور کار ملی خود و از مهمترین موارد ثابت می‌داند و به آن اولویت می‌دهد.

مقاومت فلسطین همواره در مواضع سیاسی خود به موضوع اسرا می‌پردازد و نشان می‌دهد که این موضوع مانند بیت المقدس، آوارگان و حق بازگشت از اهمیت بالایی برخوردار است به همین دلیل برای آزادی آن‌ها تلاش می‌کند و برای همین سربازان اسرائیلی را با هدف تبادل آن‌ها با اسرا، نزد خود نگه داشته است.

به باور نویسنده، مقاومت فلسطین با انجام این مانور موشکی مخالفت خود را با زبان آتش به سرکوب و تجاوزات مداوم اسرائیل علیه اسرا را نشان داد. این در حالی است که بیش از ۶ هزار فلسطینی در پشت میله‌های زندان‌های اسرائیلی هستند.

موضوع اسرا، با توجه به میزان اهتمام ملی به آن و توجه عمومی به آن می‌تواند مانند یک چاشنی عمل کند که هر لحظه ممکن است موجب آغاز یک رویارویی فراگیر با اشغالگران شود. مقاومت فلسطین نیز به همین دلیل پیام تهدیدآمیز عملی ارسال کرد و خطاب به «اسرائیل» با باروت و آتش نشان داد که موضوع اسرا خط قرمز مقاومت است وتداوم تخلفات و تجاوزها علیه آن‌ها را نمی‌پذیرد و تداوم این تعدی‌ها علیه حقوق اسرا، می‌تواند به یک رویارویی نظامی منجر شود و موضوع اسرا به اندازه سایر معیارها و ارزشهای فلسطینی اهمیت دارد. این همان چیزی است که «مروان عیسی» فرمانده نظامی ارشد مقاومت و جانشین «محمد الضیف» فرمانده کل کتائب القسام به آن اشاره کرد.

در چنین فضایی، رژیم صهیونیستی نیز اهتمام ویژه‌ای به آزمایش‌های موشکی مقاومت که هر از گاهی انجام می‌ شود، دارد. آزمایش‌هایی که با هدف ارزیابی توانایی‌های توسعه‌ای مقاومت و بررسی بردهای شلیک‌های راکت‌ها، قدرت انفجاری و مکانیسم‌های پرتاب و سقوط صورت می‌گیرد. رسانه‌های صهیونیستی که همواره به تجزیه و تحلیل این آزمایش‌های موشکی می‌پردازند، تجربه اخیر را «وحشتناک» توصیف می‌کنند و آن را حامل پیام تهدید مستقیم برای کابینه نتانیاهو می‌دانند.

اشغالگران چنین آزمایش‌های را، هرچند که در دریا صورت می‌گیرد، به این چشم می‌بینند که در صورت رویارویی نظامی آتی با مقاومت فلسطین، این موشک‌ها به سمت اهداف راهبردی واقعی در داخل اراضی اشغالی از جمله نیروگاه‌ها، بنادر، فرودگاه‌ها و کارخانه‌ها شلیک خواهند شد.

نویسنده تصریح می‌کند که مقاومت فلسطین با این مانور موشکی، پیام همبستگی با اسرا را نیز مخابره کرد و به آن‌ها نشان داد که اولویت مقاومت هستند و مقاومت از عزم خود برای آزادسازی آن‌ها، عقب‌نشینی نمی‌کند.

بر اساس این یادداشت، مقاومت فلسطین در نوار غزه با انجام آزمایش‌های موشکی دوره‌ای، موفقیت خود را در تحمیل معادله «ترس و ارعاب» ثبت می‌کند و نشان می‌دهد که علیرغم تلاش‌های موجود برای مهار و محدود کردن مقاومت، همچنان به سلاح‌های خود پایبند است. این خود نشان‌دهنده تغییر کیفی در توسعه سامانه موشکی مقاومت به عنوان بخشی از آمادگی آن برای هرگونه رویارویی احتمالی با اشغالگران صهیونیست است. امری که نشانه‌های زیادی دارد.

از مهمترین نشانه‌های آن، این است که محاصره مقاومت و فرسایش مورد نظر اسرائیل از طریق پیروی از راهبرد درگیری و نبرد بین دو جنگ با هدف فرسایش توانمندی‌های مقاومت به شدت شکست خورد و اهدافش را محقق نکرد. اسرائیل نتوانست بر روی رشد نظامی تصاعدی و تداوم روند افزایش توانمندی مقاومت تاثیر بگذارد و با وجود ۱۶ سال محاصره نوار غزه و امکانات محدود، مقاومت توانست چرخ ساخت موشک و توسعه توانایی‌هایی مسلحانه را بچرخاند.

پیشنهاد فر نیوز
خبر های مهم
جدیدترین اخبار