در سالهای نچندان دور که بنده و جمعی از دوستان، شبانه روز به دنبال اجرایی شدن کلان رویداد گردشگری «کرمانشاه ۲۰۲۰» بودیم هرگز فکرش را هم نمی کردیم که روزگاری بیاید و ببینیم حال و روز گردشگری کرمانشاه چنین بی رمق و رخوت گرفته باشد.
طبیعتا عنصر حیاتی گردشگری در هر جامعه ای، پویایی و نشاط است و لذا هر جامعه ای که فاقد پویایی و نشاط باشد نباید انتظار چندانی از توسعه بخش بودن بن مایه های گردشگری اش داشت. از همان زمان که کرونا در بستر جامعه جهانی همه گیر شد و طبیعتا تحولات گردشگری از جوامع رخت بربست تا به امروز که چند سال از برچیده شدن بساط کرونا می گذرد، حال و روز گردشگری کرمانشاه همچنان کرونا زده است و گویی این ویروس منحوس قصد ترک این محل را ندارد.
یکی از اصلی ترین عوامل رخوت گردشگری در استان کرمانشاه به تعطیلی کشاندن جشنواره های بومی محلی و صدالبته گردشگری رویدادمحور است که در این سالهای اخیر هیچگونه رد و نشانی از آنها نمی بینیم. و این درحالی است که فصل جاری یعنی تابستان بهترین زمان ممکن برای برگزاری این رویدادهاست اما گویا اراده ای برای انجام این امور در سطح استان نیست و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز به تنهایی در خود نمی بیند که بخواهد گامی در این راستا بردارد.
از برآورد وضعیت گردشگری کنونی استان می توان به راحتی ملاحظه کرد که گردشگری به هیچ وجه اولویت کاری تیم مدیریت ارشد استان نبوده و نیست و همینکه بتوانند با روزمرگی اوضاع و احوال کرمانشاه را سپری کنند به خودی خود شق القمر کرده اند، لذا توسعه گردشگری پیش کش!!
اما در همین هفته گذشته مدیریت گردشگری استان مدیر جدید خود را معرفی کرد تا شاید بتوان کور سویی به آینده امیدوار ماند چراکه مهندس وحید امیری که اخیرا به سمت معاون گردشگری استان منصوب شد از کارشناسان باسابقه و خوش فکر اداره کل میراث فرهنگی استان هستند لذا این انتظار می رود که در ایام پیش رو منتظر تحولاتی هرچند اندک در زمینه توسعه گردشگری استان باشیم.
هادی نوروزی
سردبیر روزنامه باختر
۳۰ مرداد ۱۴۰۲