سامسونگ یا شیائومی ؟ مسئله چیست؟ وقتی بخواهیم بین دو کمپانی پرفروش قیاسی داشته باشیم، قطعاً کار سختی پیش رو داریم. همانقدر که مدیران هر دو کمپانی سامسونگ و شیائومی در حال آنالیز بازار هستند، و متخصصین در حال طراحی و تولیدات جدید، ما به عنوان خریداران یا فروشندگان جزء، این سوال برایمان پیش میآید […]
سامسونگ یا شیائومی ؟ مسئله چیست؟ وقتی بخواهیم بین دو کمپانی پرفروش قیاسی داشته باشیم، قطعاً کار سختی پیش رو داریم. همانقدر که مدیران هر دو کمپانی سامسونگ و شیائومی در حال آنالیز بازار هستند، و متخصصین در حال طراحی و تولیدات جدید، ما به عنوان خریداران یا فروشندگان جزء، این سوال برایمان پیش میآید که گوشی سامسونگ بهتر است یا شیائومی؟ این سوالی است که برای خیلیها مطرح و پاسخها معمولاً احساسی است. ما قصد داریم قدری موشکافانهتر به این موضوع بپردازیم.
برای طرفداران، کمپانیایی بهتر است که از آن خرید میکنند. این معمولاً برای عموم افراد صادق است. هرچند ریزش وجود دارد و رقیبی مثل شیائومی مثلاً از طریق میانردهها خود را به دنیا معرفی کرد. امروزه هر چند پرچمدار قدری چون Xiaomi Mi 11 Ultra جولان میدهد.
شاید بین طرفداران اپل و سامسونگ به خاطر تفاوتهای مشخصتر در سختافزار و سیستم عامل این بحث چندان جایی نداشته باشد! یعنی اگر بپرسیم آیفون بهتر است یا سامسونگ؟ احتمالاً پاسخ سر راستتر است. خب اولین سوال این خواهد بود اندروید میخواهی یا iOS؟ همین باعث میشود که خیلی از افراد در همان گام اول انتخابشان را بکنند و قال قضیه را بِکنند. در واقع ما باید به تحلیل دو سیستم عامل متفاوت بپردازیم که خب Android یا iOS. اما در این مورد چطور؟ سامسونگ یا شیائومی؟ شما کدام یک را در دست دارید؟
در این متن قصد داریم تا با دیدی بیطرفانه به این مسئله ورود کنیم و با نگاه به برخی از محصولات، این دو را قیاس کنیم. با ما همراه باشید تا پاسخی برای این سوال پیدا کنیم: گوشی سامسونگ Samsung بهتر است یا شیائومی Xiaomi ؟ نظر شما چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید.
گذرا با تاریخچه سامسونگ و شیائومی
خب ما قطعاً کاری به دیگر محصولات سامسونگ و شیائومی نخواهیم داشت. قصد هم نداریم از چند و چون بزرگ شدن این دو کمپانی حرفی بزنیم. ولی بگذارید به سال ۲۰۰۹ برگردیم! زمانی که بازار کاملاً با ۲۰۲۱ متفاوت بود. در آن روزها سهم عمده بازار در اختیار Nokia بود. هنوز سیستم عامل سیمبین Symbian حرف میزد. سیستم عاملی که امروزه کر و لال است و دیگر کسی با او حرف نمیزند! با شروع ۲۰۱۰ میلادی سقوط نوکیا آغاز شد. ۲۰۱۰ سامسونگ کمتر از ۵ درصد بازار را جلب میکرد.
اوج گرفتن سامسونگ Samsung سال به سال ادامه یافت. بین ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ این گوشی رکوردِ تا مرز ۳۳ درصد از بازار را هم زد! شاید آن همه اعتمادی که امروزه به گوشیهای سامسونگ در بین عموم مردم برقرار باشد از دل همین روزها برخاسته باشد.
شیائومی Xiaomi در سال ۲۰۱۳ عرضِ اندام کرد. آن روزها حرفِ چندانی برای گفتن نداشت. نکته قابل توجه در مورد Xiaomi ورود در نقطهای از بازار است که رقابت سنگینترین حال را داشت. یکی از نکات پنهان که شاید افراد به آن توجهی نکنند، اعتمادی است که خود کمپانی به برند خودش دارد. این نشان از برنامههای طولانی مدت و قابلیتهای درخور است. بازاری که در آن LG و هوواوی Huawei با سامسونگ در حال رقابت بود.
شیائومی Xiaomi استراتژیای مشابه با سامسونگ اجرا کرد: عرضه قابلیتهای بالا و قیمت پایین! تا به امروز هم آن را در محصولات این کمپانی میبینیم. شیائومی در طول این مدت روندی صعودی را طی کرده است و امروزه شانه به شانه سامسونگ حرکت میکند. هیچ برندی در تولید گوشی هوشمند تا به حال انقدر به سامسونگ نزدیک نشده است. سال ۲۰۲۱ شیائومی توانست جای Apple را که مدتها به عنوان دومین سهم بازار جا خوش کرده بود را بگیرد! بعد از بررسی سهم بازار که میتواند در مورد قابلیتهای یک کمپانی برای ما نشانی باشد، سراغ قیاس دو پرچمدار سامسونگ Samsung و شیائومی Xiaomi میرویم. با دیدنگار همراه باشید.