4 هزار و 800 میلیارد ریال فروش واحدهای فناور و صادرات به 8 کشور

صادرات محصولات دانش‌بنیان کرمانشاهی به 8 کشور دنیا

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه با اشاره به 4 هزار و 800 میلیارد ریال فروش واحدهای فناور و صادرات به 8 کشور، گفت: 325 واحد فناور و 95 شرکت دانش‌بنیان در استان در حال فعالیت است که به لحاظ تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور رتبه نخست غرب کشور را دارا هستیم.

به گزارش خبرنگار فر نیوز/ مسلم حدیدی رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه امروز ۱۴ مرداد‌ماه در نشست با خبرنگاران دررابطه‌با اقدامات جهاد دانشگاهی، گفت: سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه یکی از جامع‌ترین یازمان‌های کشور با بیش از 30 ساختار در حوزه‌های پژوهش و فناوری، آموزش و کارآفرینی، فرهنگی و تجاری‌سازی و اقتصاد دانش بنیان فعالیت می‌کند.

وی گروه‌های پژوهشی، مرکز درمان ناباروری، پژوهشکده توسعه کالبدی و مراکز خدماتی را در قالب زیرمجموعه حوزه پژوهش و فناوری اعلام کرد و افزود: آموزش عالی، دوره‌های آموزشی و مرکز آموزش عمومی و تخصصی کوتاه مدت در زیرمجموعه حوزه آموزش و کارآفرینی تعریف می‌شود.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در حوزه فرهنگی این سازمان به مراکز، خبرگزاری و مراکز افکارسنجی اشاره کرد و افزود: 325 واحد فناور و 95 شرکت دانش‌بنیان در استان در حال فعالیت است که به لحاظ تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور رتبه نخست غرب کشور را دارا هستیم.

وی با اشاره به 4 هزار و 800 میلیارد ریال فروش واحدهای فناور و صادرات به 8 کشور، گفت: هفت مرکز رشد و سه کانون شکوفایی خلاقیت در سطح استان داریم.

کمک جهاددانشگاهی به دولت برای حل مشکلات بر زمین مانده

وی رویکردی جهاد دانشگاهی را در حل مسائل زمین‌مانده تشریح کرد و گفت: جهاد دانشگاهی در به سرانجام رساندن کارهای مغفول مانده سطح کشور به دولت کمک می‌کند.

حدیدی جهاد دانشگاهی را یک نهاد انقلابی توصیف کرد و افزود: جهاد دانشگاهی سه ساحت اعتقادی، رفتاری و عقلانی را در زیرمجموعه ساختار شورای انقلاب‌فرهنگی دنبال می‌کند و صیانت از اصول ارزش‌های انقلاب اسلامی و تعهد به توسعه و پیشرفت کشور را با پایبندی به اخلاق سرلوحه کار قرار داده است.

وی پیگیری امور فرهنگی و اشتغال را به‌عنوان دو هدف مهم و تعریف شده برای جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه عنوان کرد و گفت: این دو هدف در حوزه به‌عنوان محورهای اصلی فعالیت قلمداد می‌شود.

آشنایی دانش‌آموزان با دستاوردهای فناوری و کارآفرینی

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه با اشاره به سطح پایین کار فرهنگی در استان کرمانشاه، اظهار کرد: سال گذشته در راستای افزایش آموزش‌های فرهنگی ارتقای فرهنگ کار در سطح دانش‌آموزی در استان تفاهم‌نامه‌ای با هشت بند مناظرات دانش‌آموزی، کارآفرینی، مسابقات و… با عنوان طرح «شهید نوروز‌زاده» با آموزش‌وپرورش منعقد شد تا فرهنگ‌سازی از ابتدا روی کودکان و دانش‌آموزان برای آینده انجام شود.

وی با اشاره به تعریف سفیران علمی از بین دانش‌آموزان در قالب طرح شهید نوروززاده، گفت: برای ارتباط دانش‌آموزان با حوزه فناوری، بحث سفیران علمی را تعریف کرده‌ایم.

حدیدی از برگزاری چند کارگاه آموزشی برای دانش‌آموزان سخن گفت و افزود: بیش از یک هزار دانش‌آموز به‌عنوان راویان پیشرفت از دستاوردهای فناوری و کارآفرینی جهاد دانشگاهی بازدیدی‌هایی را داشته‌اند.

وی همچنین با اشاره به برگزاری طرح فرهنگی و اجتماعی برای دبیران و معلم‌ها، گفت: اعتقاد داریم اول باید معلم‌ها یاد بگیرند تا بتوانند به دانش‌آموزان یاد دهند.

حمایت جهاد دانشگاهی از ایجاد مشاغل فناور محور

حدیدی در تعریف ایجاد اشتغال به‌عنوان دیگر اهداف جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در چند فعالیت سعی بر ایجاد اشتغال فناور محور دارد‌. ازآنجاکه 40 درصد از دانش‌آموختگان کرمانشاه بیکار هستند، اشتغال دانش‌بنیان برای دانشجویان تعریف شده، در این راستا با تعریف بسته‌های آموزشی تحصیلی تکمیلی، کارشناسی و… در کنار مهارت‌آموزی، دانشجوها را در زمینه فکری و کاری توانمند می‌کنیم؛ نهایتاً در حوزه کارشناسی یا بعد از فارغ‌التحصیلی شاغل می‌شوند.

وی اضافه کرد: بحث تکمیلی برای ارشد و دکترا تعریف شد، کسانی که در پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی کار می‌کنند یک شبکه برنامه تکمیلی برای آن‌ها در نظر گرفته شده که این شبکه برنامه در قالب مسائل و نیازهای دستگاه‌های اجرایی به‌عنوان پایان‌نامه به دانشجویان فارغ‌التحصیل تکمیلی داده می‌شود.

حدیدی تصریح کرد: دانشجویان باید در راستای آموزش بتوانند با ارائه یک خدمت تخصصی یک محصول تولید کنند تا در پایان تحصیلات به سمت ایجاد یک واحد فناور یا یک شرکت دانش‌بنیان حرکت کنند و یا در کنار یک واحد کارآفرین خدمات تخصصی ارائه دهند.

ارائه 6500 خدمت به زوج‌های نابارور

حدیدی در ادامه با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی دررابطه‌با درمان ناباروری‌ها، تصریح کرد: سال گذشته در مرکز درمان و ناباروری 6 هزار و 500 خدمت ارائه شده که در طرح رویش ملی امید با مؤسسه خدمات درمانی بسیجیان در حمایت اززوجین نابارور قراردادی منعقد شد.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش دررابطه‌با استفاده از سیستم‌های هوشمند و رسانه در افزایش میزان کسب‌وکار، گفت: یکی از تلاش‌های جهاد دانشگاهی افزایش سطح اقتصاد دانش‌بنیان در کشور است اگر رشد برپایه اقتصاد مجازی باشد خیلی سریع راه کسب‌وکار و افزایش اقتصاد شکل می‌گیرد. سعی داریم در حوزه دیجیتال و سیستم کامپیوتری با تولید محتوا سطح فروش محصولات دانش‌بنیان را در داخل و خارج از کشور افزایش دهیم‌.

وی، از تلاش برای راه‌اندازی شهرک فناوری خبر داد و گفت: اعتباری 400 میلیاردتومانی برای فراهم‌کردن زیرساخت‌های اولیه آن برآورد شده که در ابتدا بتواند 60 واحد تولیدی بزرگ را در خود جا دهد که امیدواریم با پیگیری مسئولان استانی در سطح ملی به نتیجه برسد.

حدیدی در پایان، دستاوردهای شاخص سازمان را در افتتاح واحد نیمه‌صنعتی کربن فعال از قیر طبیعی، راه‌اندازی مرکز تبادل فناوری استان و تجاری‌سازی 6 محصول فناورانه برای نخستین‌بار در کشور عنوان کرد.

تهیه و تنظیم مسعود دریابار