احتمال تشکیل دوباره صف مرغ قوت گرفت / چه بلایی سر قیمت مرغ آمد؟

عوامل مختلفی که می‌توانند بر کاهش قیمت مرغ تأثیر بگذارند وجود دارد. یکی از عوامل اصلی، افزایش تولید مرغ و کاهش هزینه‌های تولید است. بهبود فن‌آوری‌های دامداری، افزایش بهره‌وری در تولید مرغ و کاهش هزینه‌های ورودی مانند خوراک و انرژی می‌تواند منجر به کاهش قیمت مرغ شود. همچنین فرآوری بهتر محصولات نهایی و افزایش رقابت در بازار نیز می‌تواند به کاهش قیمت‌ها کمک کند. افزایش واردات محصولات دامی و عرضه زیاد مرغ به بازار نیز می‌تواند برای کاهش قیمت مرغ تأثیرگذار باشد.

مدتی است که زمزمه افزایش قیمت مرغ شنیده می شود. برهمین اساس هم چندی پیش یکی از نمایندگان مجلس نسبت به افزایش قیمت مرغ به وزیر جهادکشاورزی تذکر داد.

بررسی ها نشان می‌دهد، برخی فروشگاه های تهران خارج از قیمت مصوب مرغ تازه زنده و منجمد را عرضه می‌کنند. قیمت مرغ در فروشگاه‌های آنلاین و یا فروشگاه های عرضه مستقیم آن قیمت مرغ را بین ۸۰ هزار تومان تا ۱۶۹ هزار تومان عرضه می‌کنند. قیمت مصوب این محصول که از ابتدای بهار مشخص شده بود ۷۶هزار و ۵۰۰ تومان است. همین نرخ هم در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران عرضه می‌شود.

اما چرا مرغ در بازار آزاد گران تر است، یکی از فروشنده های فروشگاه های عرضه آزاد چندی پیش به «اکوایران» گفت: قیمت مرغ درب کشتارگاه گران است و به قمیت مصوب مرغ به ما داده نمی شود و برای همین ما مجبور هستیم مرغ را خارج از این قیمت عرضه کنیم وگرنه ضرر خواهیم کرد.

موضوعی که اخیرا انجمن جوجه یکروزه نسبت به آن واکنش نشان داده است. این انجمن با صدور اطلاعیه‌ای برای تولیدکنندگان این بخش درباره گران‌فروشی جوجه یک‌روزه و ورود دستگاه‌های نظارتی به این موضوع و احتمال واردات برای تعدیل بازار هشدار داد.

در اطلاعیه انجمن جوجه یکروزه به صدور اطلاعیه‌ای آمده است: با توجه به گزارش‌هایی درباره نوسان (افزایش قیمت) در قیمت جوجه یکروزه، نسبت به رعایت قیمت متعادل آن توجه جدی به‌عمل آید.

این انجمن تاکید می‌کند: هرگونه بی‌توجهی در خصوص عرضه جوجه یک‌روزه به‌قیمت غیرمتعارف ورود دستگاه‌های نظارتی و پاسخگویی واحد مرغ مادر را به‌دنبال خواهد داشت.

انجمن جوجه یکروزه می‌افزاید: در عرضه جوجه یک‌روزه با قیمت متعادل تا سطح مصرف‌کننده نهایی (واحدهای مرغ گوشتی) توجه ویژه داشته باشید.