پایگاه خبری مدرن دیپلماسی در گزارشی به بررسی مساله علیه پرداخته و نوشته: آیا اتکای غرب به تحریم ها به ویژه علیه روسیه تاثیرگذار بوده است؟ «ریو تایمز آنلاین» یک نشریه برزیلی با استناد به داده های فعلی منتشر شده یک «نه» بسیار قاطع به این سوال می دهد.
در همین راستا صندوق بینالمللی پول رشد ۱.۵ درصدی را برای روسیه تا پایان سال ۲۰۲۳ پیش بینی کرده است و این همان نرخی است که برای برخی از کشورهای غربی دور از هر گونه تحریم پیش بینی شده است و مورد انتظار صندوق بینالمللی پول است.
پایگاه مدرن دیپلماسی در ادامه نوشته: آمار و ارقام ارائه شده حتی نشان میدهد که کشور روسیه در بخشهایی مانند دفاع و خرده فروشی بیش از حد متوسط رشد را تجربه کرده است و به زبان ساده میتوان گفت که این کشور در حال بازگشت به شرایط عادی پیش از تحریمهای غرب است.
این در حالی است که کشورهای حوزه اتحادیه اروپا مانند آلمان در حالی که برای کاهش میزان وابستگی خود به انرژی روسیه تلاش کردهاند که شاهد افزایش میزان واردات نفت آنها از هند به عنوان کشوری جایگزین بودهایم.
به اعتقاد مدرن دیپلماسی، نکته مهم اینجاست که به احتمال بسیار زیاد بیشتر این منابع نفتی در هند از جانب روسیه تامین میشود. موضوعی که نه تنها تلاش برای دور زدن روسیه را بی اثر میکند بلکه موجب افزایش هزینههای کشور مصرفکننده نیز میشود.
این پایگاه خبری، تنها برنده واضح این معادله را بخش تجاری هند دانسته که از این افزایش نرخ منابع نفتی روسیه سود میبرد. جالب اینجاست که اتحادیه اروپا به واردات گاز طبیعی مایع با قیمت بسیار بالا از روسیه ادامه میدهد. واقعیتی که توجه به آن در بحث اثرگذاری تحریم ها اجتناب ناپذیر است.
جالب اینکه علیرغم سیاستهای مربوط به کاهش وابستگی به انرژی روسیه، اروپا اکنون یکی از گران ترین انواع انرژیها را از این کشور خریداری میکند.
به گفته مدرن دیپلماسی، در این شرایط روسیه هم بیکار ننشسته است و افق های تجاری اش رابه طور قابل توجهی گسترش داده است. در همین راستا، چرخش این کشور به سمت آسیا منجر به افزایش 41 درصدی میزان تجارتش با چین شده است.
موضوعی که کاهش ۷۵ درصدی تعاملات تجاری روسیه و آلمان را تا حدود زیادی برای مسکو بی اثر کرده است. میتوان گفت روسیه در حالی به غرب پشت میکند که درهای جدیدی برای تعامل با شرق پیش روی خود باز می بیند.
در نهایت اینکه تلاش غرب برای محدود کردن قیمت نفت روسیه به ۶۰ دلار در هر بشکه نیز با شکست مواجه شده و قیمت نفت روسیه اکنون به ۷۴ دلار در هر بشکه رسیده است.
پایگاه خبری مدرن دیپلماسی در پایان اینطور نتیجه گیری میکند: همه این موارد بر ناکارآمدی اقدامات سیاسی غرب با هدف مهار اقتصاد روسیه تاکید میکند. هدف تحریم ها کشاندن یک کشور به پای میز مذاکره است. اما چه اتفاقی می افتد وقتی آن کشور یاد بگیرد تحت تاثیر همین تحریم ها میتواند پیشرفت کند؟
اینطور به نظر میرسد که تحریم ها این توهم را در غرب ایجاد میکنند که در حال کنترل اقدامات روسیه است.وقت آن رسیده که اثربخشی چنین سیاست هایی را زیر سوال ببریم.