چرا رسانه‌های غربی در قبال کشتار پلیس آمریکا ساکت‌اند؟

چرا رسانه‌های غربی در قبال کشتار پلیس آمریکا ساکت‌اند؟

روز سه‌شنبه ۲۸ شهریور در جریان سفر به نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی ، مهمان در نشست با مدیران رسانه‌های آمریکایی شد. مهمترین تحولات مربوط به ایران، آمریکا و جهان در این نشست مورد بررسی، تحلیل و از همه مهمتر بحث قرار گرفت. یکی از موضوعاتی که در این نشست طبق پیش‌بینی‌های قبلی از سمت آمریکایی‌ها مطرح شد، موضوعات مربوط به مرحومه مهسا امینی و پیرامون آن در پاییز سال گذشته بود. به تبع همین سوال، وضعیت زنان در ایران هم پیش کشیده شد. رئیس جمهور در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت زنان در ایران، با برشمردن موفقیت‌های زنان در عرصه‌های مختلف علمی و ورزشی و همچنین حضور مؤثر و نقش‌آفرین آنان در بخش‌های سیاسی، مدیریتی و اجتماعی، سوءاستفاده غرب از حوادث سال گذشته را پوششی فریبکارانه برای دفاع از زن خواند و گفت: «در حادثه سال قبل که دختر خانمی دچار حادثه شد، همه تحقیقات قطعی پزشکی نشان داد که هیچ گونه ضربه‌ای به او از ناحیه پلیس وارد نشده، اما آیا رسانه‌های غربی و آمریکایی حاضر شدند این واقعیت را بازتاب دهند؟»

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه بیشترین میزان زندانی زن در دنیا متعلق به آمریکا است، افزود: «اخیرا در آمریکا یک خانم جوان و باردار به ظنّ سرقت از یک فروشگاه به دست پلیس آمریکا کشته شد که این یکی از ۱۲۰۰ نمونه‌ای است که در سال میلادی گذشته به دست پلیس آمریکا به قتل رسیده، اما چرا رسانه‌های آمریکایی به دنبال ریشه‌یابی و روشنگری درباره جزئیات اینگونه قتل‌ها نمی‌روند؟»

اشاره رئیس‌جمهور کشورمان به رکورد جهانی پلیس آمریکا در به قتل رساندن شهروندان خود است. حقیقتی که چندان به آن در فضای بسته رسانه‌ای آمریکا پرداخته نمی‌شود؛ و در چارچوبی که در آن یک آزادی کنترل‌شده رقم خورده، فضای سیاسی آمریکا مایل است تا به امور سایر کشور‌های جهان بپردازد و از ناهنجاری‌ها و اختلالات فاحش اجتماعی خود چشم‌پوشی کند. به تازگی نشریه آماری Statista «استاتیستا» در گزارشی با ارائه جزئیات از آمار رو به رشد قتل از سوی پلیس آمریکا گفته و فاش کرده که نیرو‌های امنیتی در این کشور در ۲۰۲۲ سال گذشته میلادی، جان ۱۰۹۷ نفر از شهروندان خود را گرفتند.

چرا رسانه‌های غربی در قبال کشتار پلیس آمریکا ساکت‌اند؟

از این تعداد، ۳۸۹ نفر سفیدپوست بودند و باقی متعلق به سایر تیره‌های نژادی اقلیت در این کشور هستند. بررسی این نمودار همچنین نشان می‌دهد که آمار تلفات در ۶ سال اخیر سیر صعودی را طی کرده؛ از ۹۳۱ قربانی در ۲۰۱۷ به ۱۰۹۷ نفر در سال ۲۰۲۲ رسیده است. همین آمار نگران کننده است که موجب شده تا گاردین در ابتدای سال جاری میلادی در گزارشی از وضعیت خشونت داخلی در آمریکا ابراز نگرانی کند.

گاردین در گزارشی تحت عنوان: «هرگز متوقف نمی‌شود!»، نوشت: «تجزیه و تحلیل داده‌های جدید نشان می‌دهد که مجریان قانون آمریکا در سال ۲۰۲۲ حداقل ۱۱۷۶ نفر را کشتند. این مرگبارترین سال ثبت خشونت پلیس از سال ۲۰۱۳ است». در ادامه این گزارش آمده: «پلیس در سراسر کشور به طور متوسط بیش از سه نفر در روز یا نزدیک به ۱۰۰ نفر را ماهانه در سال گذشته کشته است». گفتنی است، ۳۲ درصد قربانیان پلیس در سال گذشته، پلیس مقتول را در حال فرار هدف قرار داده است. این افراد عموما در حال فرار یا رانندگی بوده‌اند.

چرا رسانه‌های غربی در قبال کشتار پلیس آمریکا ساکت‌اند؟

در این بین زنان هم پناهی در مقابل خشونت پلیس نداشته‌اند. به گزارش واشنگتن پست، از سال ۲۰۱۵ تاکنون بیش از پنج هزار و ۶۰۰ شهروند این کشور بواسطه وحشی‌گری پلیس جان باختند که بیش از ۲۵۰ مورد از تلفات را زنان تشکیل می‌دهند؛ در میان این اسامی، مادران و همسران و کنش‌گران فعال و تاثیرگذار اجتماعی دیده می‌شوند. مثلا «برونا تیلور» یک زن ۲۶ ساله آفریقایی-آمریکایی، در ۱۳ مارس ۲۰۲۰ در آپارتمان خود در ایالت کنتاکی، در شرایطی که دست‌کم هفت افسر پلیس به آپارتمان او هجوم می‌آورند، به ضرب ۶ گلوله جان خود را از دست می‌دهد.

پیشنهاد فر نیوز
خبر های مهم
جدیدترین اخبار