کمبود چغندر و نبود برنامه‌ریزی مسئولان، چالش اصلی صنعت قند کرمانشاه است

.کارخانه قند «بیستون» کرمانشاه صنعت سبز شد

مدیر عامل شرکت قند بیستون گفت: نام کارخانه قند بیستون با ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب از فهرست صنایع آلاینده خارج شد.

مدیرعامل شرکت قند بیستون: کمبود چغندر و نبود برنامه‌ریزی مسئولان، چالش اصلی صنعت قند کرمانشاه است

به گزارش خبرنگار فر نیوز/  بهرام رمضانی، مدیرعامل شرکت قند بیستون امروز ۲۰ آبان‌ماه در نشست خبری با خبرنگاران، چالش‌های اساسی صنعت قند در استان کرمانشاه را مطرح کرد و از عدم تعهد کشاورزان به قرارداد تحویل چغندر و نبود برنامه‌ریزی کارآمد در سطح مسئولان برای تأمین این ماده اولیه انتقاد کرد.

وی با اشاره به نقش رسانه‌ها در انعکاس مسائل این صنعت به مسئولان، خواستار توجه بیشتر به مشکلات کارخانه‌های قند شد.

مدیرعامل کارخانه قند بیستون تأخیر در برداشت و حمل چغندر به کارخانه‌ها را از جمله چالش‌های موجود عنوان کرد و افزود: در اواخر بهره‌برداری پاییزه حدود ۴۰ هزار تن چغندر بر روی زمین باقی مانده بود در حالی که اوایل تیرماه بهره‌برداری به اتمام رسیده بود.

رمضانی تعطیلی کارخانه‌ها را به دلیل نیاز به تعمیرات ضروری دانست و به مشکلات هماهنگی در زمان‌بندی اورهال اشاره کرد و گفت: تا ۲۰ مردادماه چغندر سرپل‌ذهاب را تحویل گرفتیم و تا پنجم شهریورماه کارخانه فعال و برنامه اورهال به هم ریخت و مجبور شدیم طی ۱۵ روز کارخانه را اورهال کنیم.

وی با بیان اینکه روزانه ۳ هزار تا ۳ هزار و ۱۰۰‌ تن‌ محصول تحویل می‌گیرند، افزود: الگوی کشت برای ۱۰ هزار هکتار بوده که ۷ هزار هکتار آن با کارخانه قند بیستون و ۳

هزار هکتار با کارخانه قند اسلام‌آباد غرب قرارداد بسته شده است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود ۳۵۰ هزار تن چغندر تحویل گرفته و ۴۰ هزار تن شکر تولید شود، افزود: تاکنون ۱۸۳ هزار تن تحویل گرفته شده است.

 

مدیرعامل شرکت قند بیستون همچنین به نقش دلالان در بازار چغندر و عدم تضمین قیمت برای کشاورزان اشاره کرد و این شرایط را عاملی برای افزایش ریسک کشاورزان دانست. او با انتقاد از نبود هماهنگی میان جهاد کشاورزی و کارخانه‌ها، عدم برنامه‌ریزی مناسب را از مهم‌ترین چالش‌های زنجیره تأمین چغندر برشمرد.

رمضانی در ادامه، تأثیرات زیست‌محیطی فعالیت‌های صنعتی بر کشاورزی و اکوسیستم منطقه را خاطرنشان کرد و بر اهمیت برنامه‌ریزی بین‌دستگاهی برای کاهش این اثرات تأکید کرد.

وی همچنین اقدامات انجام‌شده برای بهبود شرایط زیست‌محیطی و افزایش کارایی کارخانه را مطرح کرد و از هزینه‌های صرف‌شده در این راستا سخن گفت.

رمضانی با اشاره به هزینه بیش از ۱۵ میلیارد تومانی برای تصفیه خانه فاضلاب این کارخانه،: گفت: جمع آوری آب‌های سطح و کاهش آب مصرفی در دستور کار قرار گرفت که با این روش، ۴ هزار متر مکعب حجم ورودی تصفیه‌خانه به ۲ هزار متر مکعب کاهش یافت، بیش از ۵۰ درصد مصرف آب کاهش یافته است.

وی مصرف آب روزانه کارخانه را یک‌هزار و ۷۰۰دمتر مکعب اعلام کرد و افزود: در حال حاضر ظرفیت ورودی فاضلاب کارخانه ۲ هزار مترمربع است.

مدیرعامل کارخانه قند بیستون از ایجاد فضای سبز در کنار تصفیه‌خانه با کاشت ۵۴۰ قطعه اصل درخت و گل خبر داد و به خاطرنشان کرد: از آب کارخانه برای گلخانه رورش ماهی‌های لجن خوار و در ایام غیر فصل کار برای تصفیه فاضلاب بیستون استفاده خواهد شد.

وی اظهار کرد: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته توسط کارشناسان اداره‌کل محیط زیست استان و همچنین آنالیز خوداظهاری در پایش، نام کارخانه قند بیستون از ابتدای فصل تابستان ۱۴۰۳ از فهرست صنایع آلاینده خارج شده است.

رمضانی تصریح کرد: بر اساس قانون یک درصد فروش کارخانه‌های آلاینده باید به صورت عوارض به محیط زیست پرداخت شود که با وجود صنعت سبز شدن دیگر این عوارضی پرداخت نمی‌شود.

در پایان این نشست، رمضانی با اشاره به عدم وجود زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاری در استان، مشکلات ناشی از این وضعیت را برای کشاورزان و صنعت بیان کرد و خواستار توجه بیشتر مسئولان به مسائل کشاورزی و صنعتی شد.

تهیه و تنظیم مسعود دریابار

پیشنهاد فر نیوز
خبر های مهم
جدیدترین اخبار